Nejste přihlášen/a.
Joudiči, z Vašeho receptu se mi sliny sbíhají. Pivo ano, jen místo toho bujónu bych zalévala pořádným silným vývarem. Pokud nemám kosti z nebohého kance, udělala bych silný vývar z hovězích kostí. Proč do všeho cpát bujóny?
Kromě nového koření snese divočina i ostatní "divoké koření. tedy celý pepř, pár bobkových lístkům a hlavně 5 - 6 kuliček jalovce. Ten je pro divočinu jako stvořený. Abych pak nemusela lovit jednotlivě kuličky po hrnci, naučila jsem se všechno toto koření zavázat do malého balíčku z gázy. Pak to vyndám a odstraním všechno najednou.
A věřte, že vůbec nebude vadit, když do takřka hotového guláše rozvaříte lžíci pikantní kyselé marmelády - vhodná je rybízová, nejlépe domácí. Jídlo dostane pikantní navinulou chut.
Kdybych věděla, že HOUBES nebydlí daleko, napumpuju kolo a přijedu škemrat o kousek oběda. Taková dobrota! Jaga.
Základem je kolik masa, tolik cibule. Vidím na vaší fotce, že cibule máte málo. Do hrnce přihoďte ještě jednou tolik cibule a přilejte trochu oleje. Cibule se nesmí připékat ke dnu hrnce.
Zde recept mojí babičky, který nemá chybu a já ho používám dodnes. Zvládne ho i úplný začátečník a pokud pravidelně mícháte a guláš nespálíte, pak snad ani není co pokazit.
Cibuli nakrájet nadrobno, hodit do hrnce a na oleji pomalu dusit pod pokličkou tak dlouho až pustí vodu. Pak posolit, přidat maso a znovu dusit pod pokličkou až pustí vodu i maso. Přidat sladkou papriku a nakonec trochu smetany. Pak už stačí jen počkat až maso změkne a cibule se rozdusí tak, že je z ní omáčka. Celá akce trvá asi hodinu, ale výsledek za to stojí.
Dobrou chut.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.