Nejste přihlášen/a.
Obecně je lepší rybíz nerozmrazovat, protože by z toho byla břečka se kterou se nedá pracovat. Není ani dobré dávat ho na koláč rovnou z mrazáku z -18 (-20)°C. Ideální je nechat ho povolit a když ještě drží tvar, ale už není zmrzlý na kost tak ho použít.
Podle mě to vyjde tak, že rybíz vyndáte z mrazáku, necháte v kuchyni v původním sáčku a za půl hodiny by to mohl být "rozmrazený" tak, že ještě bude držet tvar, ale nebude na kost.
Tyto koláče s drobenkou dělám velmi často a rybíz ani jiné drobné ovoce předem nerozmrazuji.
U mě je asi hlavní důvod, že ovoce nenechám trochu povolit ten, že buď dělám koláč s více druhy ovoce (švesek mám málo, tak sypu rybíz mezi ně) nebo rybízem a angreštem jen doplňuji kraje. Prostředek mám třeba namazaný tvarohem, mrkvancovou směsí a podobně. A toho základního bývá na dva až tři plechy málo, tak doplňuji něčím z mrazničky. Doplním a zbytek zase rychle do mrazničky uložím.
Nerozmrazuji. Klepnu paličkou na zmrzlý sáček s rybízem a mohu sypat na připravené těsto, navrch žmolenku, zatím se ohřeje trouba a hned dám péci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.