Nejste přihlášen/a.
Já osobně léta nakládám zelí k plné spokojenosti, ovšem klasický kameninový kvašák má okolo drážku na vodu a výše uvedená nádoba je zcela jiný způsob. Není to jen na stlačování? Opravdu se tam dá vyrobit i kvašená zelenina? Litrový kvašák s tou drážkou jsem nenašla..
Ta drážka na vodu tvoří kvasný uzávěr. Přetlak může probublávat ven, ale dovnitř se vzduch nedostane. To péro nemá s utěsněním nádoby nic společného, prostě jen stlačuje uskladněný materiál, aby nevyplval. Kvašená zelenina (tzv. pickles) se v tom dělat dá, ta se skladuje krátkodobě a není třeba dokonalé utěsnění. Osobně bych ale kvašení v plasu nedoporučoval, podle mě je lepší něco na tento způsob raelis.cz/... .
Tak nevim co chcete slyset ale kamenak je vetsi mnozstvi a tato nadoba s pruzinou je na male mnozstvi kvasene zeleniny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.