Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Zahuštění polohrubou moukou

Od: dami odpovědí: 11 změna:

Ahoj,
zrovna dělám oběd a došla mi hladká mouka. Můžu na zahuštění omáčky použít polohrubou mouku?

Bude to poznat?

Děkuji


 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


10x

Jistě, že můžete. Já dokonce radši zahustuji moukou polohrubou než hladkou. Na chuti to nic nemění.

 


4x

Běžně na zahuštění používám polohrubou mouku.,nikdy hladkou,případně občas bramborovou moučku-škrob,ale jen tam kde se to doporučuje (většinou po vzoru čínské kuchyně!)

Jo a zelí potom ,pokud chci "blemcavé",jak říká moje manželka, syrovou najemno nastrouhanou brambůrkou!

 


3x

Všechno zahuštuji polohrubou, jen kdyby mi došla, použiji hladkou. Polohrubá vyhovuje celé rodině, při použití hladké nikdo žádný rozdíl nepoznal.

 

 

kepler*

1x

Chut zůstane stejná, ale k zahuštění je nutno použít větší množství mouky, nebo (lépe) déle nechat provařit. Případně je možné dohustit solamylem.

 

iz*

0x

Bude trochu jiná chut a omáčka (asi) nebude tak jemná.

 

mak*

0x

Je to poznat, ale jíst se to dá.

 


0x

Nikdy jsem nezahuštovala omáčku polohrubou moukou, přijde mně na to moc hutná.
Pokud nemáte hladkou, můžete buďto použít tvrdší chléb, nebo smetanu.
A nebo...Jíšku, pěkně domácí, máslovou

pardon, ale jíška se přece dělá z hladké mouky, ne?

Šmarjá, jíšku tedy beru zpět

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]