Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
bude pečivo jedlé po dvou týdnech skladování? Jde mi o to aby tam nebyla plísěn, ostatní vady mi nevadí,
nrazák mám plnej zatím sem to zasáčkovaný dal do ještě většího sáčku, Jedná se o rohlíky a chleby
dobre zabaleny v lednici ne, pokud dobre chladi.. zrovna vcera jsem si delal vejce namekko a jedl k nemu chleba, co tu zbyl po navsteve, ktera odjela 2.7., ale uz jsem musel odkrojit tvrdsi casti.. rohlik ale umre po 3-5 dnech (ztvrdne). Ale ja jsem stara skola, ikdyz jsem jeste mladej, ..jsou lidi, kteri nevemou do huby chleba starsi nez 1-2 dny. Pokud to budete jist vy, no problem, ale ostatni stravnici budou stopro pindat, kdyz na ne vytasite 10tidenni chleba.
Nevim o co se jedna, jestli nejaka chata daleko od civilizace apod, ale hned jak neco z mrazaku snite, narvete chleba do mrazaku, ikdyby se mel rozctvrtit, aby se vlezl. Taky muzete veci kolovat, maso zmrzle na kost dejte do lednice a mezitim na mrazak nacpete pecivo a za par hodin to vymente.
Pokud to je pro zvirata, tak zadny problem a opravdu v lednici nezplesnivi.
Nevidím důvod to skladovat když si zajdete do obchodu máte "čerstvé" téměř kdykoliv.Možná tak před rokem 90 kdy nebylo nonstop otevříno jako dnes-pak ano skladovat trochu pečiva,ale dnes?ZBYTEČNOST. ale pokud to správně uložíte na správné místo pak ano pak to bude sice ještě poživatelné ,ale asi si na tom nepochutnáte.Hlavně to nesmí být zabaleno do "igelitu".Odborníci tvrdí že nejlepší je lněná utěrka a vzdušné místo,aby se pečivo nazapařilo.
Přišla jsem na to, tehdy, když kamarádi jezdili na loď, nakupovali chleba u pekaře tak, že se ho nikdo nesměl dotknout. Ihned ho brali do sáčků. Na pečivo nesmíš sahat. Musíš ho brát do sáčku. I při ukrojení krajíce, jen vysunu. Jasně že nevyrží věčně, ale déle rozhodně. Mnoho věcí se zkazí, zkysne, zplesniví tehdy, když nám projde rukama nebo ujíme stejnou lžičkou, kterou znovu do potravy namočíme.
Nedá mi to nezeptat se, oni někde rozdávali pečivo zadarmo? Nevidím důvod proč bych se tolik předzásobovala když si můžu každý den koupit čerstvé. Maximálně mám na mrazáku 6 housek na rozpečení kdyby někdo nečekaně přišel a měl hlad. Jedlé to snad bude, u nás by chutnalo slepicím.
Kdysi se chleba pekl jednou za 14 dní a vydržel. Jak mi říkal pekař, chleba musí být hodně upečený, aby neplesnivěl. Dnes už ale v obchodech z velkopekáren upečený hodně nekoupíte, snad upéct doma nebo z nějaké soukromé malé pekárny. Pokud to potřebujete na cestu, asi bych raději vzala suchary nebo knackebrot a snažila se při cestě koupit čerstvý. Jinak řešení by možná bylo střídat věci v mrazáku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.