Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
ve čtvrtek jedu pracovně do zahraničí. Budu tam cca 1 týden.
Zítra tedy v neděli (4 dny před odjezdem) bych si rád uvařovil sebou do zásoby nějaká jídla.
Pokud ale uvařím nějaká jídla z masa,tak ve většině případu je na obalu uvedena spotřeba max 3,4 dny.
Jak docílit toho aby mi jídlo vydrželo? Pokud ho uvařím a dám zamrazit,tak mohu maso jíst i po době spotřeby?
Nebo nějaký nápad na bezmasá jídla?
Děkuji
Tak samozřejmě je možné cestovat ,, po socialisticku´´ s kufry plnými zavařeného masa, konzerv, lanšmítu a pod.
Zamrazení je na týden k ničemu, jestliže nepojedete obytným autem, které je vybavené ledničkou s mrazákem. Prakticky použitelné jsou konzervy - občas sebou vezu nějaký gulášek od Pikoku, nebo vepřovku ve skle + štrycli toustového chleba. Ale upřímně - tlačit to do hlavy týden, tak to by mě mohli ).( líbat Jezdím často do zahraničí a troufám si tvrdit, že zejména pokud jedu služebně, tak mám snídani v hotelu a aspoň jedno teplé jídlo mě nezruinuje a rozhodně doporučuji si jej dopřát.
Pokud jedete autem, tak si jídlo zavařit do sklenic. Hotové maso s omáčkou nebo třeba sólo rýži zavíčkovat a klasicky dlouze /45min?/ zavařit ve vodní lázni, na dno složit utěrku. Já takhle zavařovala na táboření vnukům plněné papriky s rýží a rajskou. A otevřeli to, až po několika dnech, když jim došly kazivější zásoby.. Nebo si vzít konzervy, které se dají jen doplnit koupenou zeleninou + bramborovou kaši s mlékem Knorr v prášku. Ta se jen zaleje vařicí vodou. A k ní maso už zavařené, koupené ve sklínce v LIDLu...Aby to bylo zdravější, tak s sebou pár salátových okurek, ty vydrží.
Já teda nevím..je to každého věc a nevíme kam cestujete. Ale v dnešní době když jedete jen na týden něco zavařovat,konzervovat,vařit do sklenic,mrazit,balit,dávat někam do tašek prostě se s tím matlat je podle mě uplná zbytečnost.Ceny potravin v marketech po celé Evropě (východ i západ) téměř stejné nebo jen korunové rozdíly.V obyčejných restauracích,jídelnách,rychlých občerstvení atd..cenové rozdíly také minimální.
Ale jak říkám je to každého věc a volba.Klidně si napytlíčkuje do sáčků i sůl,pepř,cukr...
Předpokládám, že nejedete do divočiny kácet stromy. V neděli bych si proto uvařila a zmrazila jedno jídlo. Třeba guláš. Dá se jíst lžící, jako příloha může být chleb nebo rohlíky z domova. Guláš bych snědla první den. S dalšími hotovými jídly bych se nezdržovala. V místě, kde budete pracovat, je jistě katýna nebo nějaká restaurace. Kam jinam by chodili jist ti zahraniční pracovníci? Z domu bych si ještě vezla nějaké pečivo, podle chuti pak třeba vakuovaný sýr, salátovou okurku. Já určitě směs vloček, ořechů a suchého ovoce. Na místě si k snídani dokoupíte jogurt, ovoce. Myslete i na roční období! Ty plánované zásoby by se v teple mohly zkazit. Cenově nemohou být drobné nákupy v cizině likvidační. Možná tam dokonce ušetříte.
Syn kdysi za svobodna brázdil silnice Evropy s kamiónem. Byl zvyklý na moji kuchyni, utrácet se mu taky nechtělo, tak jsem mu zavařovala do sklenic všechno, co jsme doma jedli. Třeba koprovku s bramborem a vajíčkem, franc. brambory (ty miloval), zelo vepřo, rizoto, svíčkovou, paprikový lusk, ...Do čistých, vymytých a vysušených sklenic, dobře uzavřít, sterilovat asi na 85 stupňů po dobu 30 minut.
Naučila jsem se mu zavařit i takové věci, jako třeba malé na sebe narovnané bramboráčky, nebo meruňkové knedlíky. Pokud to byla jako příloha houskový knedlík, ten si bral celý do ledničky. Pokud jsem zavářela třeba ptáčka s rýží, do jedné sklenice maso a omáčku, do druhé rýži, aby to nebylo sbleptané dohromady. Zavářela jsem i sytivé polévky - drštkovou, gulášovou, hrachovou, čočkovou...k těm si jen koupil rohlík a byla večeře.
Nikdy se mu nic nezkazilo a snědl vždycky všechno. Přijel za 14 dní s taškou prázdných a světe, div se, vymytých sklenic.
Přesto jsem mu vždycky kladla na srdce, až sklenici otevře, aby nejdřív přivoněl a případně maličko ochutnal. Pokud by se mu něco nezdálo, vyhodit. Za nějaké žaludeční problémy by to nestálo. Přesto bylo prý pokaždé všechno, jak on říkal, "JEDLÉ". Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.