Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
pijete někdo světle praženou kávu? Můžete mi popsat vaše zkušenosti? Nějaké články jsem si přečetl, ale nevím jak si představit tu kyselost. Jemné náznaky?
Díky
Jednou jsem ji pil a vůbec nebyla dobrá. Ta nepříjemná kyselost, či trpkost tam prostě je. To melta je už lepší. Správně musí být káva pražená pomalu a do tmava. Platí, že odrůda arabica má jemnější chut, než robusta (převážně z Afriky).
díky, vyzdvihují ovocné tóny apd, takže mě to zaujalo, ale nějak si to nedokážu představit. Chtěl jsem si udělat obrázek předem, zda čekat prostě kafé nebo něco jiného.
Mně spíš vadí černé spáleniny nebo nevyrovnanost v barvě zrn, což vypadá jako smíchané zbytky zpod pásu. Na balení by měl být správně uveden poměr arabiky a robusty. Arabika je jemnější a hodně lidé pijí jen 100% arabiku. Ale robusta asi 20% tomu prý dává plnost. A taky často bývá na obalu vyznačena hrubost mletí, kvůli kávovarům a překapávání, a pak ostrost ve stupnici tj. zda je vhodné na cappucino, presso ...Myslím, že dva světlé druhy zrnek budou mít rozdílnou chut, že to není jen v barvě, ale v původu kávy.
Kdo to stanovil nevím, ale platí to jako zlaté pravidlo. Samozřejmě, že když se káva přepraží, pak bývá moc hořká a pokud obsahuje nedopražená zrna, tak ty ji zkazí.
Ono ji prý i špatně nastavené mletí v elektr. mlýncích dovede připálit. Někde jsem četla o negativech tříštivých mlýnků .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.