Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, používat pečící papír je jednak zbytečné (dle recenzí se hranolky k plechu nepřipalují) a ty otvory tam slouží pro lepší rozvod tepla a rovnoměrné propékání - když je zakryjete pečícím papírem, tak budou tyto vlastnosti ztraceny (a výsledek bude zřejmě jiný). Zdravím!
Vyzkoušej, za to nic nedáš. Já peču brambory i na plechu i na papíře. A paráda je obojí. Ne hranolky, ale syrové brambory nakrájené na plátky. Solené až už jsou hotové.
@libor007 - plech na hranolky je děrovaný a papír na to pečení může/nemusí mít zásadní vliv
Nějaký vliv bude mít zcela určitě, protože vrstva papíru omezí proudění vzduchu - otázka je nakolik a to jinak, než experimentálně nezjistíte. Tedy ono by to zřejmě šlo i vypočítat, ale vyzkoušení mi přijde značně jednodušší
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.