Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Uzení bůčku

Od: mojmir* odpovědí: 9 změna:

dobrý den

Prosím poraďte, nekde jsem zaslechnul že není špatné bůček před naložením krátce povařit(cca 20 minut) potom nechat vychladnout a klasicky naložit. Někdo zase říká naložit a pak před uzením povařit. Kde je pravda?

Děkuji za radu

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


4x

Nevím ale předvařit maso (jakékoliv i salám)před uzením? Někilik desítek let se toto doma dělalo -syrové naloží-sůl,česnek...nechá pár týdnů a pak šup do udírny.Jedinou výjímku dělal náš druhý řezník na klobáskách-první kus nabitý do střeva nechal paní domácí uvařit a po uvaření jsme všichni ochutnali a pak zbytek směsi dochutil nebo se nechalo tak...

 


0x
Povařit se musí salámy aby se prohřály a vyudily se stejnoměrně i v prostředku, protože se udí kratší dobu. Maso se udí minimálně 8 hodin takže tam nehrozí že by se neprohřálo . Někdo ale před vložením do udírny maso přece jen strčí na minutu do vroucí vody aby se zatáhlo a udrželo štávu vevnitř a taky proto že, když se udí třeba jabloní tak teplé maso nezčerná.

 


0x

Zdravim, když už chcete předvařovat tak jedině před naloženim.

 

figurek*

0x

před uzením bůček nevařte. Není k tomu důvod. Snad jen ten, že při uzení z bůčku kape sádlo. Takže to chce na dno udírny položit nějaký pekáč nebo alobal.

 


0x

Pokud si dobře pamatuji,tak známí před uzením maso nenakládají.
Mělo by to být asi takto.



Nenakládají? A proč tam pak ve Vašem odkazu na videu říká :"po třech dnech přeložit!"Možná tak při použití jiné chemie než kuchyňské soli se nemusí nwn ale klasicky?

Náš tata také "překládal". Otáčel a přemistoval všechno, co bylo v kameninové nádobě. Jen to přeložil, co bylo dole, dal nahoru a opačně.

08.02.19 19:38

Nakládají

 

lidus*

0x

Bočiny vždy hážeme do vřící vody a cca 15min vaříme, pak vyndáme, vychladlé aby nepálilo převážeme stejně jako dárek mouzem a naložíme do láku.zÁLEŽÍ NA SOLI, OBYČEJNÁ TAK 2 TÝDNY, RYCHLOSŮL 1-3 dny. Na háky věšíme do teplé udírny, udíme od rána do večera.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma uzení bůčku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]