Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jablečný štrůdl-před pečenim potřit vajičkem?

Od: begi25® odpovědí: 10 změna:

Mrosim,ma se štrudl před pečenim potřit vajičkem? Ja to dneska delal v remosce,potřel sem vajičkem a vysledek nevabni.Poradil my to kamarad.

 

 

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


4x

Ano, vždy potírám rozšlehaným vejcem. A výsledek je vždy velmi vábný a jedlý.

Ochutnal bych. Ke kafíčku...jen jestli je to pravda, jestli se tu nekecá.

 

lok

3x

Můžete potřít i na ohni rozehřátým máslem a trochu posypat vanilkovým cukrem. Při pečení to bude nádherně vonět a po upečení opět znovu namazat máslem s mašlovačkou. Štrůdlíček dostane krásnou barvičku a bude krásně vláčný a měkkoučký.

 

zirafka

3x

Pokud peču z listového těsta, zásadně vajíčkem nepotírat, protože těsto zvlhne a nemůže dobře v troubě vylístkovat. Četla jsem to v jedné kuchařce a je to pravda. Pokud jsem potřela, těsto dobře "nevyběhlo".

 


2x

Samozřejmě se závin na plechu potře vajíčkem, používá se tzv. mašlovačka. Je po upečení, krásně do zlatova.

 


2x

Štrůdl se má vždy potřít vajíčkem.

To,že je ten tvůj nevábní,nebude evidentně tím vejcem
Jakpak jsi ho vytvořil?
Napiš,posoudíme a zcela jistě se dopídíme k nápravě.

 


2x

Já štrúdl vajíčkem nepotírám. Ani tažený, ani z lístkového těsta. Když jsem to udělala, vejce v trobě ztuhlo a popraskalo. A nelíbilo se mi to. Potřu rozpuštěným máslem, když mám nebo olejem.

Přesně tak, potřené v troubě nepříjemně ztvrdne. Nechápu to, manželova maminka pekla roky na svatby a je vyhlášená cukrářka, ale štrůdly a další podobné pečivo zatvrzele potírá vajíčkem a podle mě je to hrozné.

 

judit

0x
Já teda vždy peču jen v troubě na plechu. Před pečením vždy potřu vajíčkem, čímž se vytvoří lesklý a zlatavý povrch V remosce jsem štrůdl péct nezkoušela, tak nevím, kde může být chyba.

 


Dekuji všem za odpoved.Ja sem to delal po 1 krat a co kupuji štrudl je skoro na rozsivani.Tak sem myslel že sem špatne udelal.Ted vim že sem udelal dobře.Vremosce vam poradim pect 25 min.a pak otočit a pect 15 min.Ted mam zavin krasny a zitra se du pochvalit štamgastrum do naše hospudky.Ešte jednou dekuji.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]