Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Řízky bez smažení

Od: delina® odpovědí: 14 změna:

Mám docela problémy se žaludkem a zatím mám plánovaná vyšetření, nyní se to trochu uklidnilo, tak nejím zdaleka vše. Na vánoce plánuju lehoučký bramborový salát bez majonézy a kuřecí plátek. Ale napadlo mě, zda by nevadilo, kdybych si kuřecí plátek udusila v troše vody aby změkl, pak ho vyndala, obalila v trojobalu a nechala nasucho upéct v troubě. Když bude předvařený, nebude muset být v troubě dlouho, aby neztvrdl, jako vloni, kdy jsem ho tam dlouho nechala, aby nebyl syrový. Co myslíte?

 

 

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

odp

4x

Myslím si, že i tak by to bylo do žaludku těžké, řízek bude takový vysušený. Radši bych ty kuřecí plátky udusila na štávičce pekně do měkoučka. Žaludek to lépe stráví.

 

hoststary*

1x

Zkuste si představit, že někoho (kohokoliv) chytne o vánočních svátcích žlučník nebo jiné bolení a zjistí, že doktoři mají také vánoce a funguje jenom pohotovost a hledat někoho, kdo by ho na ní odvezl aby mu píchli palerol nebo něco podobného.

Nebylo by lepší žaludku také dát svátek, dát mu něco dobrého, aby si jazýček pochutnal a žaludek to pěkně strávil? Když už chcete kuře, zkuste si ho udělat dietní, třeba vařené nebo dušené. Bez pepře a podobnch dráždivých přísad. Už vůbec ne něco se strouhankou (obalovaný kuřecí nebo jiný řízek).

Nebo vařenou dietní rybu? Nebo možná losos jenom na másle? Ale nejlépe by vám poradil váš ošetřující lékař.


Losos je jedna z nejtučnějších ryb, žádná dieta

 


1x
Osobně bych si dal "slavnostně" ten salát a řízeček klidně 5.ledna po vyšetření, než vymýšlet gurmánské harakiri o svátku, kdy je polovina nemocničního personálu doma. Advent bych si užil s osvědčeným pokrmem. Nikdo z nás nemůže moc radit, když neznáme dietu Vašeho žaludku. Inspirací na netu je plno, stačí hledat - pankreatická dieta bude myslím vhodná pro většinu onemocnění. Vím, že žena si dělala ryby s trochou másla na páře a bylo to výborné.

 

liska5

1x

Nic neobalujte a nepřesušujte. To nebude mít bez smažení na sádle ani chut, ani barvu řízku. K tomu vašemu salátu mohou být přírodní řízečky dušené ve vlastní štávě, jen sůl a možná kmín. Místo okurky nebo kompotu si dejte dětskou ovocnou přesnídávku. Ale úplně před tím si vypijte šálek žaludečního čaje. A hódně důkladně kousejte. A než si dáte další chod, tak pauzu 2 - 3 hod. Určitě ne kávu.

 

id

1x

Pro dietáře dělám řízek na waflovači, jde i na sendvičovači a také na kontaktním grilu. Vždy vytřu olejem jen přístroj a hotovo. Není to jak z pánvičky, ale je to řízek.

 

pb®

1x
Já bych si udělala salát co jím, tedy jen brambory, vařená kořenová zelenina, vejce a okurky, mírně zalít lákem z okurek. Pro vás i bez cibule. Ze všech ostatních salátů se mi zvedá žaludek. A kapra bych si upekla v troubě, dělám tak všechny ryby. Kapra nejdřív přes noc naložit do mléka (lze i do piva), pak osušit, pokapat citronem, nechat odležet, posolit, okořenit, pokapat olivovým olejem a upéct v troubě. Ryby jsou hotové rychle, čtvrt hodiny ve vyhřáté troubě jim stačí.

 

idanova*

1x

Zdravím. Mám zkušenost s tím, že "problémový žaludek" dobře snese kuřecí plátek mírně osolený (+ event. obalený v mouce a posypaný pár lístky oregána), na něj tenký plátek másla, položit na alobal a zalít 2-3 (podle množství masa) lžícemi vody. Alobal zabalit a v troubě upéct. A k tomu rýži, tu polít sosem, který se udělá v alobalu. A máte Štědrovečerní kuřátko za 25 minut. Ida

 

nikdo*

0x

Tak to zkuste na kontaktním grilu. Ty nejlevnější stojí do 500kč, a maso je z nich krásně štavnaté a hlavně upečené bez tuku.

 


0x

Jestli máte problém se žaludkem, pak tu jednu večeři, jedno jídlo, není potřeba jíst proto, že to tak jedí všichni. Abych vás uklidnila, mí vnukové také nejedí bramborový salát. Maminka jim udělá bramborovou kaši. A kousky ryby, když posolíte, pár zrnek kmínu a pomalu, aby se máslo nepřepálilo, uděláte na pánvi, bude to dobrota a vy budete v pořádku. A bez smažení v trojobalu. Vzpomínám, jak to říkala moje maminka, že za války, v nemocnici, místo mojonézy používali ochucený bešamel. Ve školce kuchařky požily šlehačku. V Imperialu dělali skvělý bramborový salát bez majonézy, jen s olivovým olejem.

 


0x

Delilna, to s tím lososem je sice pravda, ale je to rybí tuk a ten tělo tráví úplně jinak, než živočišné tuky. Ale Vy určitě víte, proč máte tu dietu a asi nemůžete ani tu rybu. Ale s tím ovařeným řízkem to dobrý nápad není. To nebude dobré, bude to strašně vysušené. Já být vámi, tak bych si to obalování raději odpustila. Navíc je kuřecí maso velmi rychle hotové, není to jako vepřové maso. Asi bych si ho udělala přírodně na pánvi. Teda nezávidím Vám.

 

fram

0x

Váš recept pečení by šel, ale možná doplněný o alobal. Nebo mnohem lepší s oříšky / mandlemi: knakousnuti.cz/...

A až po vánocích: recepty.cz/...


Řízek s ořechy se zdá moc dobrý, ale bohužel ani ořechy a worchester si nemohu zatím dovolit. Takže zůstanu u přírodního kuřecího plátku s brambory asi se zeleninou a jablky. Půjdu na jistotu, máte všichni pravdu, nač si komplikovat štědrý den.

 

asd1

0x

Nevymýšlel bych kočkopsa, ale udělal normální plátek bez trojobalu...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]