Nejste přihlášen/a.
Mám docela problémy se žaludkem a zatím mám plánovaná vyšetření, nyní se to trochu uklidnilo, tak nejím zdaleka vše. Na vánoce plánuju lehoučký bramborový salát bez majonézy a kuřecí plátek. Ale napadlo mě, zda by nevadilo, kdybych si kuřecí plátek udusila v troše vody aby změkl, pak ho vyndala, obalila v trojobalu a nechala nasucho upéct v troubě. Když bude předvařený, nebude muset být v troubě dlouho, aby neztvrdl, jako vloni, kdy jsem ho tam dlouho nechala, aby nebyl syrový. Co myslíte?
Zkuste si představit, že někoho (kohokoliv) chytne o vánočních svátcích žlučník nebo jiné bolení a zjistí, že doktoři mají také vánoce a funguje jenom pohotovost a hledat někoho, kdo by ho na ní odvezl aby mu píchli palerol nebo něco podobného.
Nebylo by lepší žaludku také dát svátek, dát mu něco dobrého, aby si jazýček pochutnal a žaludek to pěkně strávil? Když už chcete kuře, zkuste si ho udělat dietní, třeba vařené nebo dušené. Bez pepře a podobnch dráždivých přísad. Už vůbec ne něco se strouhankou (obalovaný kuřecí nebo jiný řízek).
Nebo vařenou dietní rybu? Nebo možná losos jenom na másle? Ale nejlépe by vám poradil váš ošetřující lékař.
Nic neobalujte a nepřesušujte. To nebude mít bez smažení na sádle ani chut, ani barvu řízku. K tomu vašemu salátu mohou být přírodní řízečky dušené ve vlastní štávě, jen sůl a možná kmín. Místo okurky nebo kompotu si dejte dětskou ovocnou přesnídávku. Ale úplně před tím si vypijte šálek žaludečního čaje. A hódně důkladně kousejte. A než si dáte další chod, tak pauzu 2 - 3 hod. Určitě ne kávu.
Zdravím. Mám zkušenost s tím, že "problémový žaludek" dobře snese kuřecí plátek mírně osolený (+ event. obalený v mouce a posypaný pár lístky oregána), na něj tenký plátek másla, položit na alobal a zalít 2-3 (podle množství masa) lžícemi vody. Alobal zabalit a v troubě upéct. A k tomu rýži, tu polít sosem, který se udělá v alobalu. A máte Štědrovečerní kuřátko za 25 minut. Ida
Jestli máte problém se žaludkem, pak tu jednu večeři, jedno jídlo, není potřeba jíst proto, že to tak jedí všichni. Abych vás uklidnila, mí vnukové také nejedí bramborový salát. Maminka jim udělá bramborovou kaši. A kousky ryby, když posolíte, pár zrnek kmínu a pomalu, aby se máslo nepřepálilo, uděláte na pánvi, bude to dobrota a vy budete v pořádku. A bez smažení v trojobalu. Vzpomínám, jak to říkala moje maminka, že za války, v nemocnici, místo mojonézy používali ochucený bešamel. Ve školce kuchařky požily šlehačku. V Imperialu dělali skvělý bramborový salát bez majonézy, jen s olivovým olejem.
Delilna, to s tím lososem je sice pravda, ale je to rybí tuk a ten tělo tráví úplně jinak, než živočišné tuky. Ale Vy určitě víte, proč máte tu dietu a asi nemůžete ani tu rybu. Ale s tím ovařeným řízkem to dobrý nápad není. To nebude dobré, bude to strašně vysušené. Já být vámi, tak bych si to obalování raději odpustila. Navíc je kuřecí maso velmi rychle hotové, není to jako vepřové maso. Asi bych si ho udělala přírodně na pánvi. Teda nezávidím Vám.
Váš recept pečení by šel, ale možná doplněný o alobal. Nebo mnohem lepší s oříšky / mandlemi: knakousnuti.cz/...
A až po vánocích: recepty.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.