Nejste přihlášen/a.
Pecky z meruněk a méně z ostatních peckovin,obsahují vitamín B17. Amygdalin je to tzv. kyanogenní glykosid.
Více zde: bio-pro-zdravi.webnode.cz/...
V žaludku se může stěpit na kyselinu kyanovodíkovou,což je sice jed,ovšem v daleko větší koncentraci.Dnes je o ní známo,že můče tlumit zhoubné bujení.
JABRAKA
Teď jsem poprvé v životě snědla tři. Byla nahořklá a trochu připomínala meruňková. Ale nezdála se tak tučná, jako meruňková. Jen mrňavá jsou a špatně se louskají z pecky. O jejich významu ve zdravé výživě jsem nic nenašla. Jedovatá asi nebudou, když jíme dlouhodobě skladované švestkové kompoty. Ale raději bych se jimi necpala, když nevím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.