Nejste přihlášen/a.
Letos jsem dostala větší množství máku. Může mi někdo poradit domácí uchovávání máku?Díky za rady, Betka
Jak napsáno výše. V chladu, v suchu. Nejlepe se nám osvědčily plastové šroubovací láhve se širokým hrdlem od jakýchsi proteinových jídel pro sportovce. Dostal jsem jich pár od kolegyně, její syn chodí do posilovny a tímhle se živí, zřejmě nějaký doplněk stravy. Tyhle láhve mají výhodu v tom, že se dovnitř nedostane žádný hmyz. Jsou z poměrně silného plastu. V menším množství by mohly vyhovět zavařovačky, nebo nedávno jsem viděl v Kauflandu takové čtyřhranné sklenice, asi tak 1l, se sundávacím víčkem na gumu.
Mák je olejnina, a tím pádem mu vadí UV světlo a kyslík. Mák za přítomnosti kyslíku nebo UV žlukne, pokud je mletý, je proces žluknutí ještě rychlejší, a to i v MRAZÁKU. Takže jediná šance jak ho chránit je zamezit k němu přístup světla a kyslíku. Tedy tmavá, nejlépe neprůhledná pixla, a dobře zašroubovaná. Nebo sklepaná, jak tu někdo výše radí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.