Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
každý rok lisujeme mošt z vinných hroznů a dáváme ho v PET láhvích nebo v bag-in-bag do mrazáku. Jenže letos je velká úroda a tak řešíme, jestli koupit další mrazák nebo zavařovací hrnec. Myslíte, že půjde do hrnce nalít mošt a pasterovat? Všude píší o zavařování ve sklenicích případně o svařáku nebo guláši, ale o moštu ne.
Dík za typ
Náš tata měl obyčejný, veliký zavařovací hrnec s teploměrem, ještě po Němcích. Já ho mám stále a stále ho používám. Do něho, do vody, nastavěl skleněné láhve, plné moštu a steriloval. Nevím na kolik stupňů, ani jak dlouho. Ale na 100 to nebylo. Měl koupené zátky a takový narážeč, kterým povařené špunty narazil. U toho elektrického hrnce si dejte pozor, aby se do něho dala postavit litrová láhev. Aby neby nižší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.