Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Osvědčený recept na sirup z jablek

Od: boban® odpovědí: 5 změna:

Máte nějaký recept? Třeba jak tepelně opracovaný tak bez tepelného opracování

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


0x

Sirup ne, ale mošt dělal náš táta. Měl strojek, který si sám vyrobil a říkal mu šroták. Nahrubo namlel spadaná jablíčka a vylisoval je. Šávu stáčel do skleněných lahví a v zavařovacím hrnci je steriloval. Nikdy nic jiného nepřidával. Čistá štáva. A také měl korkové zátky,které povařil a takovou věcí je narazil do lahve. Bylo to úžasné pití na celou zimu. Nikdy nic nezkvasilo, nezkalilo se.


doplněno 21.08.18 17:24:

A pečená jablíčka jste už dělali. Jablíčko svrchu seříznout, naplnit kousek másla s ořechy a rozinkami. Postavit na pekáček, trošku podlít a upécí. Na talířku pocukrovat a blaho v puse. Ani ta šlehačka už být nemusí.

Babko, babko, ty nedáš pokoj s tou mlsotou a nedáš

 


0x

Přidávám se ke kolegyni "Bábince."

Takto to dělával mého manžela otec.Jablka vylisoval,stočil štávu a dával ji do petek.Následovně putovaly do mega mrazáku.
Mohla jsem se po té štávě přímo utlouci

 


0x

Sirup z jablek jsme doma nikdy nedělali, ale nešlo by na to použít recept na sirup z čehokoliv jiného? My jsme doma dělali jen z rybízu a malin, ale matně si vzpomínám, jak babička od spolužačky kdysi dělala sirupy tak, že rozvařila ovoce, pak to několikrát procedila, do té štávy dala cukr a normálně to zavařila do sklinek. Pak to otevřela, nalila do láhve a než se to vypilo, tak to měli v lednici. Já dělám nyní stejně sirup z červené řepy.

 


0x

Já bych jablka nakrájela na drobno i se slupkou, pokud jsou domácí a nestříkaná žádným sajrajtem a povařila je. Pak bych ponorákem rozmixovala a přidala cukr podle chuti a citronovou štávu. Podle množství jablek na kilo, tak půl citronu. Pak bych to propasírovala. Bude to hustší. Pak bych nalila do zavařovaček a sterilovala jako jinou štávu. Já teď dělám z rajských jablíček a a steriluji na 90 stupňů asi 20 minut ty velké sklenice. No a pak bych před podáváním ředila vodou. Kdybych měla dost jablíček, určitě bych tohle udělala. Ale moje jabloň je ještě malá a tolik jablek nemá.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]