Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Červená řepa. Jak ji zavařujete?

Od: suzymon® odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer. Chystám s zavařit červenou řepu. Hledala jsem na internetu, ale ještě s zeprám tady, u nás. Jakpak děvčata a kluci zavařujete řepu? Já bych nejraději recept bez toho předvařování, když se to pak musí sterilovat, tak to také prochází varem a nechci z toho mít měkký maglajz. Tak předem děkuji za receptíky. Suzy.

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


5x

Dobrý den. My ji předvařujeme a nikdy jsme ji rozblemcanou neměli. Já mám Suzy obavu, že když ji tam dáte nepředvařenou, že bude tvrdá. Jedině snad to dlouho zavařovat, ale náš soused tu zkusil, zavařoval to něco přes hodinu a půl a byla tvrdá. Tak snad ještě déle.

 

jp

4x

Kdysi jsem ji dělala, nakrájet syrovou na kostičky, zalila sladkokyselým nálevem, doma udělaným podle chuti.

Zavařuji podle oka. Mně chutnala, na zkus byla asi jako jablko.

 


2x

Taky uvařím, jde pak hezky oloupat)) nastrouhám, ale lák si dělám slabý, protože až když ji podávám, tak jí dochutím solí, cukrem, octem a nadrobno nakrájenou cibulkou. Jako salát nám chutná víc, než jako klasicky zavařená

 


2x

Uvaříme, oloupeme. Krájíme na plátky a ty procpeme kráječem na vařené brambory, takže do sklenic jdou kostičky. Krájení syrové řepy by bylo horší. Loni mi zbyl lák na okurky, tak dvě lahve byly s tímto lákem. Letos už jsme zavařovali pouze do okurkového láku.

 


Tak já všem velmi děkuji a holt budu raději předvařovat. Lák si také udělám sama. Jako na ty okurky. Tak jdu na to.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]