Nejste přihlášen/a.
A čemu říkáte větší množství? Pro mne je to asi tak kilo. Já teda s úspěchem používám vakuování. Mám takovou mašinku a specielní pytlíky. Vložím potravinu a odsaji úplně vzduch a mašinka to také svaří. Takže takto prodloužím trvanlivost všeho o hodně dlouhou dobu. Třeba citrony vydrží měsíc úplně čerstvé. Ořechy a semínka a třeba koření, hodně dlouho. Rok a víc. Pokud skladuji třeba nějakou uzeninu, nebo něco jiného, tak minimálně dva týdny. Takže já bych citrony určitě strčila do pytlíků, zavakuovala a nechala dole v lednici. To mám vyzkoušené.
Moje hodně přes sto let stará kuchařka nezklame
Citrony uschovávají se ve větších domácnostech jmenovitě na venkově, kde třeba je míti v zásobě nejlépe v papíru hedvábném neb vůbec jemném zabalené v bednách se suchým pískem tak, aby jeden o druhý se netlačil. Také se dobře dají udržeti v papíru zabalené a do postavených koštat březových zastrčené, aby ležením na ploše se neomačkaly.
Ovšem já bych z nich vymačkala štávu a v kostkách zamrazila.
Já bych zkusila limetky pořádně umýt, nakrájet na kolečka a prosypat cukrem a zašroubovat. Mohly by vzniknout proslazené kousky do nápojů. Koupila jsem si jednou celé maličké citrusy Fortunela kandované pod názvem Kumquat. Výborné. A tenkrát mne napadlo, že by se tak daly prosladit i jiné citrusové plody. Ty velké nakrájené na kousky. Ale polovinu bych si nechala v lednici, ale ne úplně uzavřenou v mikrotenu, asi v papíru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.