Nejste přihlášen/a.
Maso buď v mrkvi nebo v kapustě nebo v kedlubkách jsme mívali ve školkách docela často. Ale jedna paní kuchařka ho dělala naprosto skvěle. Vaříte tohle jídlo také? A jak? Maso zvlášt, na cibulce? Zeleninu posmažit na másle nebo oleji, podusit a pak smíchat? Nebo na cibulce maso nechat zatáhnout, přidat zeleninu a dosit do měkka? K mrkvi smetanu? Ke kapustě česnek?
Já maso zvlášt.To by se mrkev rozvařila. Vepřové dám péct už nakrájené na kostky, sůl, kmín. Může být i cibule. Přitom si nakrájím mrkve na kolečka a vařím v malém množství osolené a lehce oslazené vody. Jakmile je mrkev měkká, tak do ní vmíchám lžíci dvě máslové jíšky a krátce podusím. Dohromady to sobě nemíchám, ale vnukům jo. A moc jim to chutná.
Měli jsme v týdnu vepřové v mrkvi a kedlubně. Moc jsme si pochutnali.Nakrájím maso na kousky a podusím na tuku a cibuli. Osolím opepřím a dusím za občasného podlití a zamíchání do skoro měkka po té přidám nakrájemou mrkev na kolečka a kedlubnu na kousky nebo růžičkovou kapustu /kedlubna, růž.kapusta nemusí být/. Smíchám a zapráším moukou a podliji vodou ,aby to nebylo moc husté a dodusím . Žádnou smetanu ani česnek nedávám .
našla jsem dvě fotky
Ale takhle tekuté by mi to nechutnalo, já dávám mrkve hodně a když to trochu zahustím, tak přidám máslo, ale rozhodně to není takováto omáčka.
Ajo, já to mám také tak. Proto raději strouhám, aby mrkev neplavala ve štávě. Ale uvědomuji si, že to bylo proto, že děti tuhle "kaši" sní snadněji a já jsem si na to ve školkách zvykla. Budu muset vyzkoušet i něco jiného, na kousky. Pro srovnání. Kapustu, tu budu muset vyzkoušet. Maso v kapustě. Tam by měl své místo česnek.
Ještě když je v mrkvi kedlubnička, tak je to výborné, maso také dělám zvlášt. Podusím zvlášt mrkev s kedlubnou a mimo dělám kostky masa s cikbulkou.
Já dělám mrkev buď zvlášt a někdy i dohromady- podusím maso (vepřové nebo hovězí) na cibulce, okořením a když je maso skoro měkké, přidám nastrouhanou (na velkých dírkách) mrkev. Když vím, že nebudu mít čas vařit, tak si udělám toho dušeného masa víc, rozdělím a pak jeden den přidám mrkev, druhý třeba žampiony nebo řapíkatý celer na plátky, prostě co dům dá.
Samostatnou mrkev (také strouhanou) podusím na vodě a zahustím máslovou jíškou, tu mám vždy připravenou do zásoby v lednici, cukr, sůl, citronová štáva. Smetanu nedávám
Uvařila jsem to úplně jinak, než jsem si myslela. Na cibuli jsem maso nechala zatáhnout a nasypala jsem polovinu mrkve, nastrouhané na maličkých slzičkách, přidala jsem 3 hřebíčky. Když bylo maso téměř měkké a mrkev rozvařená, nasypala jsem zbytek mrkve a kedlubnu, nastrouhanou na velkých slzičkách, zaprášila troškou mouky. Pár kapek citronky, půl lžičky cukru, půl lžičky skořice a dosolila. Musela jsem sama sebe pochválit, tak to bylo dobré. Dorka se mnou souhlasí. Dostala také, s bramborem. Vylízala misku do vysokého lesku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.