Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

V čem je lepší pizza kámen než plech?

Od: boban® odpovědí: 4 změna:

Pokud si někdo peče pizzu, třeba v troubě, nebo i v peci, tak proč je tak doporučovaný pizza kámen a v čem je lepší než obyčejný plech?

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


3x

Je to úplně jiná technologie. Když hodíte pizzu do pece na rozpálený kámen, který má velkou tepelnou setrvačnost, těsto je v kontaktu s vyysokou teplotou prakticky okamžitě. Zatímco když vložíte na rošt pizzu na plechu, musí se napřed od horkého vzduchu v peci ohřát plech a od něj ta pizza. Takže nárůst teploty těsta je pomalejší a průběh pečení je pak jiný.

Je to jen fyzika, nic víc

Jethro, prakticky jsem odpověděla to samé, ale jak je vidět, asi nesrozumitelně.

 

rqeq

2x

Logiku v tom moc nehledejte, je to jako se vším, vždy existuje "lepší" a dražší alternativa.

 


1x

Kámen jinak přijímá a odvádí teplo. Na plechu se to lehce připálí a chut je také jiná.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]