Nejste přihlášen/a.
shodou náhod jsem právě dokončil zavařování broskví (v Albertu krásné velké sladké stř tvrdé za 24.50,-/kg). Na 5kg ovoce padlo 2litry vody + 0,8kg cukru. Cukr jsem svařil s vodou, vařící nalil do nachystaných broskví (každou čtvrtku jsem ještě rozkrojil na 3 části) a uvedl k varu (trvalo to 5 min) a nechal vařit 10 minut. Pak hned vařící dal do sklenic a otočil dnem nahoru. Na dno každé sklenice dáváme jednu pecku.
doplněno 18.08.15 08:05:mám rád i ekonomické hledisko: v každé kilové sklenici je 0,5kg broskví, nákladově jedna sklenice stála cca 15kč. V obchodě Giana broskve 820g (470g pevného podílu) stojí 55kč
Nerada zavařuji půlky broskví, protože se pak špatně jí. Stejně se musí na misce porcovat a to jde dost špatně. Broskev objedu nožem 2x podél a 2x napříč a tím se snadněji vyloupne pecka. A pak už jako clayman®
doplněno 20.08.15 14:49:Zadurbankovi, slyšela jsem o tom, už jsem i měla sklenice narovnané v myčce, ale pak mě vyděsilo pomyšlení, že když bude myčka oplachovat a pustí na ty horké sklenice studenou vodu, ikdyž já ji mám na teplé vodě, že tím teplotním šokem sklenice popraskají. Necháváte je opláchnout nebo oplachování zrušíte?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.