Nejste přihlášen/a.
Uvař maso v nesolené vodě a pomel zároveň se škvarky v poměru 1:1, cibulku, okurku a vejce na kostičky, trochu plnotučné hořčice, pepř a rozmixuj.
Mimochodem, proč solíš sádlo na škvaření?
1) Do pomazánky se dávají natvrdo uvařená vejce, jak píše Danys, ale jestli jsou škvarky hodně přesolené, tak zase kolik jich můžete dát?
2) Koupit další kilo sádla a opět jednu várku vyškvařit a smíchat dohromady.
3) K okamžité spotřebě bych uvařila pár brambor ve slupce a dvě-tři propasírovala do umletých škvarků, přidala cibulku /někdo i česnek/ a udělala pomazánku. Nahoru nakládanou okurku, nebo červenou kapii.
Já bych udělala bramborové těsto a těmi škvarkami bych naplnila knedlíky. V nich by se ta sůl ztratila. K tomu zelíčko a pivko a paráda! Anebo do bramborového těsta bych je přímo zapracovala (nadrobno nakrájené), vyválela bych a nakrájela a smažila. Také se divím, proč sádlo při škvaření solíte. A já se vždycky divím, že na mazání kožních problémů vždycky zdůrazňují nesolené sádlo, protože ani můj táta, ani já, nesolíme. Ale táta ke konci dával cibuli a já, na kostičky nakrájený, uzený špek.
Tak já jsem si právě říkala, že pokud to uděláte jak radí barbakan, tak to bude sice moc dobré ale bude toho hodně. A Vy jste to udělal. Asi jste tam dal už i ta vejce a ty další přísady, okurky a tak dál. Pokud ne, tak do skleniček a zavařit. A pak tam můžete ty přísady dodat až po otevření. Ale jestliže jste to tam už všechno přidal, tak to asi bude blbé s tím zavařováním. Ale i tak bych to zkusila, pořád lepší, než takovou dobrotu vyhodit. Protože těžko sníte sám 5 kilo pomazánky.
Jsem rád, že má rada pomohla.
Pomazánku můžeš zavařit i zamrazit, ale do mrazáku ji dej po menších částech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.