Nejste přihlášen/a.
Cukru podle toho, jak to mají rádi strávníci, každému chutná trochu jinak ochucená, většinou, jak jsou zvyklí z domova od maminky. Když cukr přeženu, kápnu ocet. Oboje přidávat opatrně a ochutnávat.
Někdy je potřeba i přisolit, aby to bylo ono.
Chut dělá než cukr spíš ingredience, tedy rajčata nebo protlak či pyré z rajčat, zelenina, koření. Cukr se tam dává pro doslazení, jestliže ji děláte z rajčat nebo rajřatového pyré. A dává se ho tam tolik, kolik je třeba, aby to nebylo kyselé, ale sladkokyselé.
Jen o cukru ta chut rozhodně není.
Tohle je individuální záležitost.
Každý má rád rajskou omáčku jinak sladkou.Dávejte cukr po lžících a postupně míchejte.Až se cukr rozpustí,ochutnávejte.
Pokud bude málo,opět ochutnat a tak dokola.Ne,že ho tam hodíte najednou.
To by byl průšvih
Na másle zkaramelizuji trošku 4 vrchovaté polévkové lžíce krystalového cukru, přidám 2 lžíce mouky a udělám z toho jíšku, přidám 2 malé rajčatové protlaky, trošku skořice a lžíci strouhaného perníku, vody podle potřeby a trošku asi půl dcl smetany ke šlehání. Jestli je to pořád rajská to netuším ale manžel a vnučky jinou nechtějí.
Co je správně oslazená rajská omáčka?
Správně oslazená je ta co mi chutná-viděla jste film-pohádku Sůl nad zlato? Pkd anoi pak byste měla vědět že PŘIMĚŘENĚ-dle chcuti Vaší nebo Vašich strávníků. K tomu Vám zde nikdo neporadí bo toto nevíme. ale rad je to dostatek-přidávat po troškách,ochutnat přidat...až je to dle Vašeho gusta.
Moje např dává bobkový list, NK a pepř a nakonec dochucuje skořicí, cukrem ,jo a dává u kečup.Ten tomu dá takový lepší šmak.A veřte tomu- slovy šváry,svého bratra-je šíleně žravá!
Rajskou mám ráda sladkokyselou, manžel z dětství spíš sladší. Když dávám zesklovatět cibuli, hned přidám 4 kostky cukru, nebo stejné množství krystalu. Sůl a později dochutím octem nebo citrónovou štávou. Pokud se manželovi zdá málo sladká, trochu přisladím. A sobě pak na talíři dokyselím. Je to prostě na chuti každého.
Podle babičky, vynikající kuchařky, patří do rajské následující koření: tymián, bobkový list, kousek celé skořice, asi 2-3 hřebíčky, celé nové koření a celý pepř. Nechám v omáčce po celou dobu vyvařit v sáčku s gázy, před mixováním vše najednou vyndám. Tato směs koření zanechá v omáčce velice dobrou příchut. Jaga.
Nejlepší rajskou dělávala v závodní jídelně kuchařka paní Cilka. Nikdo neví jak ji vařila, aby byla úžasné. Prý snad do ní přidávala perník na strouhání, nebo nějakou jinou přísadu, aby když byla rajská, vždy na oběd šli i ti, kdo chodili jenom občas.
Perník a skořice je často zcela normální koření do rajské. Teda aspoň u nás na Moravě nebo možná u mě. Mě to učili rodiče.
Gratuluji k úspěchu.Zase jste se dostala na vyšší level!
Manželka říká,nejvíce jsem potěšena když vidím že strávníkům chutná!
Přislazovat podle chuti. Někdo rajskou vylepší ještě lžicí kečupu. Ten je taky trochu sladký. Já přidávám i malou lžičku skořice.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.