Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám možnost koupit vepřový bok s kostí za 70kč kilo ,nebo bez kostí za 90kč kilo. Do čeho by jste šli vy? Jedná se asi o 10kilo na uzení.
Prakticky je to jedno. Pokud použijeme a nasolíme nevykostěné kusy masa, díky kostem maso drží dobře na hácích v udírně i po mírném vypečení tuku, a navíc má stále stejný tvar. Někdo říká, že uzení masa s kostí je lepší než bez kosti a že takové vyuzené maso je chutnější, někdo zase naopak - ale to bude asi názor u každého jiný.
Uzenému boku s kostí se potravinářsky říká "uzený bůček", zatímco předem vykostěnému se říká "anglická slanina". To není z mojí hlavy, ale z učebnice potravinářského zbožíznalství někdy ze 60. let
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.