Nejste přihlášen/a.
Nakrájela bych velkou cibuli, osmahla, zalila vodou, povařila, přidala kousek Masoxu, přisolila, zahustila jíškou a rozmíchala do stávající omáčky. Jestli je to svíčková, tak zahustit moukou rozkvedlanou ve smetaně nebo mléku.
Záleží jakou omáčku. To je dost důležité.
V podstatě ale vždy doplnit všechny ingredience, ze kterých omáčka je.
Třeba koprovku nadstavuji mlékem, vodou (záleží kolik potřebuji nadstavit) a rozmíchanou jíškou (podle konzistence lžíce mouky v másle), pak dochutím - dosolím, trochu cukru, trochu octa.
Pokud se jedná o tmavou máčku, v podstatě přidám všechny ingredience, ze kterých omáčka je - jíška, voda, dochutit kořením, důležité je tu mouku (jíšku v máčce povařit). Do rajčatové ještě přidám protlaku adt.
Masox ani jiná umělá dochucovadla (Podravku) zásadně nepoužívám. V podstatě se jedná jen o glutamát a sůl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.