Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Zkušenosti s amarantem

Od: aja1946® odpovědí: 4 změna:

Ráda vařím kuskus i bulgur a když jsem si přečetla, jak zdravý je amarant, kolik obsahuje minreálů, rozhodla jsem se ho vyzkoušet. Velice mě však překvapilo, že po uvaření se z rásných světle božových kuliček stanou hodně tmavé. Je to normální a co z něj všechno vaříte. Děkuji.

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

pohanka*

3x

Ajo, pokud jste přístupná novým věcem, tak zkuste čirok, pokud jej ještě neznáte. Já jsem jej zkusila minulý týden a jsem s ním spokojena. Také je to zdravá potravina, velice podobná našim kroupám, vaří se tedy půl hodiny a svůj objem zvětší. Ze začátku doporučuji přidat jako zavářku do polévky, ale i v míchaném, zeleninovém salátu to bylo velmi dobré, v úterý jsem vařila spolu v husté, čočkové polévce, plánuji i do hrachové. Dobré bude i rizoto s houbami - černý kuba.

Píší, že se doporučuje na hubnutí, a ano, čirok je dobrý na peristaltiku střev, tedy napoprvé nevařit jako hlavní přílohu, ale přimíchat k něčemu.

Lze si navařit více dopředu a každý den přidat, nastavit tím jiné, vhodné jídlo.

 

wanesa*

0x

No to je divné,mě zůstaly barevně stejné.Ale odradila mě za prvé cena,za druhé,že se ty kuličky musí vařit půl hodiny a stejně nenabydou,tak se to ani jako příloha podat nedá,píší tam ,že je to dobré jako zavářka do polévek atd...Chutově celkem dobré ale příprava dlouhá...Používám jáhly jako přílohu,nebo bulgur,kuskus,basmati rýži.Toto jsem vyloučila...


No spokojená s ním nejsem, nevím co s tím,, asi jsem utratila zbytečně peníze a teď bych to tak dala ptákům. Nechutná mi to, kuličky křupou, nerozvaří se.

 


0x

Amarant mám doma také, ale ještě jsem ho nevařila. Ale také jsem koupila "Guinoa"a s tou jsem velmi spokojená a má téměř stejné vlastnosti. také ujíždím na všelijakých zdravých potravinách a mám je moc ráda. Ta guinoa se musí napřed propláchnout v horké vodě, alespoň dvakrát a pak teprve vařit a je pak výborná, sypká. Přečtěte si tohle

Až budu vařit ten amarant, tak Vám písnu. Ono to zase až tak drahé není a děláme to vlastní zdraví, jako prevenci. Tělo je jako stroj, když do auta budeme dávat podřadný benzín, tak se také za chvíli rozsype a jsou s ním samé problémy a servisování. S tělem je to to samé. Nezdravé potraviny způsobují oslabení organismu a pozdější nemoci, které se pak musí léčit a léky nejsou také levné a ještě navrch trpím bolestmi. Tak já si raději budu kupovat potraviny, které jsou mému tělu prospěšné, i když stojí třeba o trochu víc. To mi za to mé zdraví teda stojí.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]