Nejste přihlášen/a.
zdravim
sem milovnikem masa
chtel bych se zeptat na naky dobry recept na grilovane maso
melo by to obsahovat: jaky druh masa, jak vysoky plamen ohne,jak dlouho grilovat, jak dochutit a tak dale
za rady i precteni predem vsem dekuji
krůtí prsa, udělat kapsu, tu vytřít sůlí a pepřem, vložit nivu, zadělat kapsu, omotat anglickou slaninou a grilovat přiměřeně, já griluji na takovém malém grilu na dřevěné uhlí. Jako přílohu dát grilované brambory.
Nebo velice jednoduché a celkem levné je: 6:4 vepřové a hovězí mleté maso, na drobné kostičky cibule, trochu soli, trochu pepře, smíchat, nadělat placky a ty ogrilovat. Na kilo dávám tak 3-4 cibule. Na to jak je to rychlé a jednoduché to chutná výborně.
Opět jako přílohu grilované brambory.
Brambory používáme dokud máme staré, uvařím ve slupce, nakrájím na půlky a ogriluji spolu s masem, ony trochu načuchnou od toho masa. Někdy na ně trochu dresingu.
No a jinak hromady receptů na internetu, v kuchařkách, ale tyhla dva jsou moje oblíbené, už se těším, jen zatím nebyl čas, jen buřty na ohni. Ryby, jen okořenit a hodit na gril, také dobré, prakticky nezáleží na tom jaká je to ryba, můžu všechny.
jeden králík v celku bez drobů špek jalovcové větvičky pivo olej česnek a grilovací koření když neseženeš jalovcov větvičky tak postačí párátka postup: úzkým nožem udělej králikovi kapsičky po celém těle na hřbetu noháh . Do nich vsuň proužky špeku a zapíchni párátko nebo jalovec tak aby špek nevyklouzl poté udělej takovou mazací hmotu z oleje gril. koření, rozmačkaného česneku a tak decky piva pozor v žádném případě nepřidávej drcenou papriku ta ohoří a vypadá to jako když je maso hotové. Králíka tím dokonale potři i zevnitř a nech do druhého dne nasáknout. Poté si připrav gril . Napíchni na jehlu co se používá na kuře a na mírném žhaví (ne ohni protože bys to spálil a mohl králíka vyhodit ) pomalu otáčej ideál je 3 hodiny a nezapomen ho potírat tím mixem v čem byl naloženej mám vyzkoušené že za 2 a půl hodiny je ještě na stehnech u kosti krev proto ty 3 hodiny pak už jen dobrou chut kam se hrabe kuře
Semlit trochu masa, sadlo, kuzi, slachy, dochutit sojou a ovesnyma vlockama, nacpat do pytliku ve tvaru kratkeho tlusteho valecku, nakoncich nariznout, napichnout na klacek a prudce pect do cerna nad plamenem, az povrch zuhlovati.
Ochutit horcici, prikusovat chleba a zapijet pivem.
Mnam.
Buřty musím opékat zásadně nad ohněm ne nad dřevěným uhlím. To za prvé. Jinak co se týče grilování, ta moje vše naloží asi den předem do oleje, nejlépe olivovýho, s grilovacím kořením, příp. dle chuti rozmarýn, česnek apod. no a potom na žhavém dřevěném uhlí, částečně haseném vodou, to vše ugrilijeme a sníme. Kotlety, křidýlka kuřecí, prsa kuřecí, čtvrtky(příp i pátky)kuřecí, atd.
Dobrou chut a pohodu
jestli chcete šokovat všechny, kdo přijdou mám super recept. Už druhý rok jej mj děláme a zatím se neomrzel.
Kuřecí maso (ideálně vykostěná stehna - specifická chut nebude cítit) + sojovka (ta nejtmavší od číňanů, extra dark) + Podravka (lze vynechat). Na 1kg masa by mělo přijít 15-20g soli. Podle obsahu soli v sojovce (obvykle 20%) dáváme na 1kg masa 70g sojovky a cca 15g Podravky + olej. Ještě to můžete přepočítat
Vše se smíchá a nechá odležet cca 2 hodiny nebo déle. Garantuji výsledek. Jediný zápor je, že se špatně pozná zda je už hotové podle barvy - je totiž černé už na začátku. Všichni na to obvykle zírají, ale baští jedna radost
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.