Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Recepty a zásady na grilovani masa

Od: adam24* odpovědí: 7 změna:

zdravim

sem milovnikem masa

chtel bych se zeptat na naky dobry recept na grilovane maso

melo by to obsahovat: jaky druh masa, jak vysoky plamen ohne,jak dlouho grilovat, jak dochutit a tak dale

za rady i precteni predem vsem dekuji

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

alf*

2x

krůtí prsa, udělat kapsu, tu vytřít sůlí a pepřem, vložit nivu, zadělat kapsu, omotat anglickou slaninou a grilovat přiměřeně, já griluji na takovém malém grilu na dřevěné uhlí. Jako přílohu dát grilované brambory.

Nebo velice jednoduché a celkem levné je: 6:4 vepřové a hovězí mleté maso, na drobné kostičky cibule, trochu soli, trochu pepře, smíchat, nadělat placky a ty ogrilovat. Na kilo dávám tak 3-4 cibule. Na to jak je to rychlé a jednoduché to chutná výborně.

Opět jako přílohu grilované brambory.

Brambory používáme dokud máme staré, uvařím ve slupce, nakrájím na půlky a ogriluji spolu s masem, ony trochu načuchnou od toho masa. Někdy na ně trochu dresingu.

No a jinak hromady receptů na internetu, v kuchařkách, ale tyhla dva jsou moje oblíbené, už se těším, jen zatím nebyl čas, jen buřty na ohni. Ryby, jen okořenit a hodit na gril, také dobré, prakticky nezáleží na tom jaká je to ryba, můžu všechny.

 

petulak*

1x

jeden králík v celku bez drobů špek jalovcové větvičky pivo olej česnek a grilovací koření když neseženeš jalovcov větvičky tak postačí párátka postup: úzkým nožem udělej králikovi kapsičky po celém těle na hřbetu noháh . Do nich vsuň proužky špeku a zapíchni párátko nebo jalovec tak aby špek nevyklouzl poté udělej takovou mazací hmotu z oleje gril. koření, rozmačkaného česneku a tak decky piva pozor v žádném případě nepřidávej drcenou papriku ta ohoří a vypadá to jako když je maso hotové. Králíka tím dokonale potři i zevnitř a nech do druhého dne nasáknout. Poté si připrav gril . Napíchni na jehlu co se používá na kuře a na mírném žhaví (ne ohni protože bys to spálil a mohl králíka vyhodit ) pomalu otáčej ideál je 3 hodiny a nezapomen ho potírat tím mixem v čem byl naloženej mám vyzkoušené že za 2 a půl hodiny je ještě na stehnech u kosti krev proto ty 3 hodiny pak už jen dobrou chut kam se hrabe kuře

 


0x

Semlit trochu masa, sadlo, kuzi, slachy, dochutit sojou a ovesnyma vlockama, nacpat do pytliku ve tvaru kratkeho tlusteho valecku, nakoncich nariznout, napichnout na klacek a prudce pect do cerna nad plamenem, az povrch zuhlovati.

Ochutit horcici, prikusovat chleba a zapijet pivem.

Mnam.

lidka*

To je receptůra opečeného špekáčku? Teda kolego, před chvíli jsem dva válečky měla k večeři - tedy bez toho uhlí, ale s kremžskou hořčicí, chlebem a bez piva. A hned mám v bříšku jako v pokojíčku po tom Vašem příspěvku! Ale tyhle náhodou nebyly špatné - cena přiměřená kvalitě - 84,-/ kg.

 

adam24*

dik moc vsem za rady

 

mil®

0x

Buřty musím opékat zásadně nad ohněm ne nad dřevěným uhlím. To za prvé. Jinak co se týče grilování, ta moje vše naloží asi den předem do oleje, nejlépe olivovýho, s grilovacím kořením, příp. dle chuti rozmarýn, česnek apod. no a potom na žhavém dřevěném uhlí, částečně haseném vodou, to vše ugrilijeme a sníme. Kotlety, křidýlka kuřecí, prsa kuřecí, čtvrtky(příp i pátky)kuřecí, atd.

Dobrou chut a pohodu

 


0x

jestli chcete šokovat všechny, kdo přijdou mám super recept. Už druhý rok jej mj děláme a zatím se neomrzel.

Kuřecí maso (ideálně vykostěná stehna - specifická chut nebude cítit) + sojovka (ta nejtmavší od číňanů, extra dark) + Podravka (lze vynechat). Na 1kg masa by mělo přijít 15-20g soli. Podle obsahu soli v sojovce (obvykle 20%) dáváme na 1kg masa 70g sojovky a cca 15g Podravky + olej. Ještě to můžete přepočítat

Vše se smíchá a nechá odležet cca 2 hodiny nebo déle. Garantuji výsledek. Jediný zápor je, že se špatně pozná zda je už hotové podle barvy - je totiž černé už na začátku. Všichni na to obvykle zírají, ale baští jedna radost

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]