Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Koprová omáčka

Od: patronka* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, dostala jsem chut na koprovou omáčku a teď váhám, jestli si mám objednat kopr sterilovaný ve sladkokyselém nálevu, sušený, nebo řezaný ( země původu neznámá ). Díky za radu. Patronka

 

 

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


6x

Ahoj! Tím řezaným myslíš čerstvé snítky? Jestli ano, tak rozhodně kup tento kopr. Já ho vídám v Tescu a vím, že si od nich objednáváš. Mám opravdu vyzkoušeno. Ten v nálevu není dobrý. Teda pro toho, kdo miluje koprovku a je zvyklý pěstovat vlastní kopr na zahrádce a zná jeho přirozenou vůni. Ze sušeného, už skoro žádné aroma nevytáhneš. Taktéž vyzkoušeno. Nasušila jsem si dokonce vlastní, ale opravdu nic moc. A pravá koprovka má vonět a má opravdu chutnat po kopru. Vím, že je čerstvý kopr nejdražší, ale vyplatí se to. Když ti zbyde, klidně ho dej zmrazit do igelitového pytlíku tak jak je, nekrájej ho. Tím jak zmrzne, tak ho před dalším použitím jenom v tom pytlíku lehce pomačkáš, vyndáš ty silné stonky a znova upotřebíš jako čerstvý. Já si tak mrazím ten svůj ze zahrádky.

 

lee*

4x
Mně přijde, že ten nálev chut kopru hodně prebiji. Vzala bych řezaný a naložený pro sichr a na případné dochucení. Já do koprovky vyvařuji i ty silné stonky od kopru, kopru dávám dost a neumím si představit udělat omáčku jen z naloženého

 


3x
Proč váháte?...
Kupte ve sladkokyselém nálevu a dilema je vyřešené

 

an*

2x

Také bych volila ve sladkokyselém nálevu. Je s ním nejméně práce. Nálev ale do omáčky nedávám, nebo jen minimum, abych neměla moc kyselou omáčku. Kopr sliji přes cedník. Když mám kopr ze zahrádky, tak ten povařím a naliji i s vývarem.

 

pohanka*

2x

Je únor. Kde byste vzala čerstvý, voňavý, trošku bio kopr, aby necestoval přes celou zeměkouli, nebo který nevyrostl ve skleníku na chemickém roztoku a ještě může být něčím chemickým ošetřen.

Sušený kopr ztratil svoji vůni, ale napadlo mě nepřidávat ho do jídla jen tak sušený, ale nejdříve zaktivovat ve vlažné vodě, to jsem nikdy nezkoušela.

Ve skleničcce je nejlepší varianta. Mám ho také právě otevřený, dávám si ho do zakysané smetany s hořčicí jako dip k rybě, nebo vařenému, krůtímu masu, do boršče, kulajdy.

Zdá se mi, že neztrácí svoji chut a to kyselé mi vyhovuje.

Tedy hlasuji pro streilovaný, slít přes cedníček do hrnečku a potom jenom po troškách přidávat nálev do omáčky na dochucení, případně doředění.

 


2x

Sterilovaný je nejlepší varianta, nemusí se už moc koprovka dochucovat.

 


2x

Koprovku sice neumim, ale kousek kopru mam v mrazaku stale

 

liska*

2x

Nejdřív živý, zelený. Pokud není, tak sterilovaný, ale ten lák ne. Toho fakt jen trošku, je moc kyselý.

 


1x

Mám ji moc ráda, ale jiný než čerstvý nepoužívám, ostatně Vietnamci i trhovci ho prodávají i v zimě.

 

wanesa*

1x

Já mám svůj nasekaný v mrazáku a nedávno jsem dělala koprovku ,mňam!je jako čerstvý.Jinak se dá normálně koupit i v Kauflandu čerstvý.Já dávám do omáčky smetanu,trochu cukru a citrón.vy objednáváte jídlo přes net?

patronka*

Včera mi dovezli ten čerstvý, vypadá i voní dobře. Co nespotřebuji, zmrazím na příště. A ano, objednávám všechno co se dá přes net ( potraviny hlavně Tesco ) už tři roky a jsem nadmíru spokojená

 


1x

Se sterilovaným koprem to má větší grády, pokud použiji jen kopr ze zahrádky, tak je omáčka nevýrazná, ač se ji snažím dochutit, jak se jen dá.

Nojo, ale to už otázka jiná. Také mám známou, která nedokáže ochutit žádnou omáčku, nebo polévku. At dělá co dělá, pořád je její jídlo fádní.

 


1x

Buď čerstvý nebo z mrazáku - taky ho tam mám pořád. Nejen do koprovky.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]