Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jakou rybu - málo kostí?

Od: rinek odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,
přemýšlím jakou rybu koupit, která má málo kostí. Je nějaká ryba, které stačí vytáhnout jen páteř popř má velké kosti, které nelze přehlédnout? Vím, že např štika je pravý opak - spousta jemných kostí Y.

Chtěl bych přidat do jídelníčku více ryb, ale kosti v nich jsou pro děti úmorné.

Děkuji

 

 

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


9x

Jeseter jak píše @ben je zajímavá volba, ale docela drahá. Sumec zase nemá moc dobré maso pro běžnou kuchyni.

Zkoušel jste filety z ryb? Jde o to, že se ryba vykostí (od páteře) a zbylé kosti ještě za syrova vytahají pinzetou (viz video) nebo maso prokrájí přes kosti po cca 1cm, tím se kosti naruší a při smažení v oleji se dokonce skoro rozpustí a mohou se tedy jíst jakoby tam nebyly. Samozřejmě se nesmí prokrojit maso celé skrz. Podle mě to je nejlepší možná volba.


 

kepler*

5x

On se dá i ten kapr, pokud je dostatečně velký - aspoň 3 kg. Na vánoce jsem měl macka skoro 4,5 kg. Kosti tam byly, ale velké, nepřehlédnutelné. Jen v ocasu to bylo horší. Nevýhoda pro někoho může být, že takový kapr bývá i dost tučný, ale mně to nevadí, navíc rybí tuk je zdraví prospěšný.

 

ben®

4x

Dobrý den, podívejte se na srovnání viz článek v odkazu. Ovšem, také to bude zřejmě o dostupnosti, resp. kde takovou rybu zakoupit (jeseter nebo sumec). Zdravím!

pluska.sk/...


doplněno 17.01.18 10:40:

Filé je asi nejlepší volba a záruka "bezkostnosti"(svého času to bylo také levné). Jako děcko jsem měl rád domácí rybí pomazánku z uzenáče (uzená makrela), tak i tímto způsobem lze rybu do staršího dítěte dostat. Hlavně by děcko nemělo z pokrmu cítit bahno.


doplněno 17.01.18 10:50:

rinek - asi to odmítnete, ale existuje i zavináč (v majonéze či bez). Je to kyselé, ale i jako dítě jsem s tím neměl problém.

 


3x

Pro děti bych preferoval filé, které je bez kostí a můžete dělat na mnoho způsobů. Právě mnoho kostí v rybě, většinou dětem udělá jiný pohled na ně všeobecně.


doplněno 17.01.18 10:47:

Jak píše ben, vzpomínka na rybu z mládí, je pomazánka z uzenáče, dnes z uzené makrely.

 

floro*

3x

Já preferuji naše ryby. Mořské nejím, nemyslím si, že pro nás vnitrozemce je to třeba. A přesně jak píšete, upravená masa (filé) jsou nastavovaná, mořské ryby zase plné plastu (už s tímto bohužel musíme počítat).

Nejlepší maso všech mas je candát. Této rybě se nic nevyrovná. Ale také není tak dostupný a je možná dražší. Déle pak samozřejmě pstruh. Tam stačí vyhodit páteř a je bez kostí. Dále pak málo kostí má úhoř a sumec. Ale ty nejlépe v létě do udírny. Jsou tučnější, při pomalé přípravě uzením se tuku zbaví a jsou pak velmi výborní. Samozřejmě u sumca platí, že mladší a menší kusy, jinak není příliš dobrý, prostě je to blato.

Samozřejmě české ryby nejsou tak dostupné jako ty mořské. Bohužel!

 


2x

Zdravím, co tak lososa, pstruha, i hejkovi se dá vytáhnout páteř s kostmi ... pak už asi nejdostupnější je filé, pangasius

 

lidus*

2x

Ryby nejím ale manžel upřednostňuje candáta, lososa a pražmu. Říká, že candát a losos kvalitní filet je bez kostí a z celého candáta je snadné kost vytáhnut.

 

rinek

Děkuji za rady. Filé jsem měl rád jako dítě, ale dnes nemůžu najít takové, které by mi chutnalo. Všechny jsou glazované a plné vody. Obalované hotové nepřichází v úvahu.

Zkusím se podívat na toho jesetera a zjistím jestli prodávané filety jsou už bez kostí. To by bylo asi nejlepší.

pb®
Nesmíte kupovat mražené ale čerstvé. I když bacha na to, někdy je u vystavených ryb psáno malým písmem rozmrazené. Ale i tak jsou chutnější než to, co koupíte přímo z mrazícího pultu.

 


0x

Pstruh. Pokud je dobře doměkka udělaný, vytáhneš páteř s kostmi a zbytek je OK. Bezpečné jsou třeba i filety z lososa.

tomas11*

Tak rybáři vědí že sumec nemá kosti ale jen páteř


doplněno 17.01.18 14:04:

A úhoř to samé tedy.

 


0x

Doporučuji amura,perfektní maso a málo kostí.. ceskaryba.cz/...

 


0x

Před pár lety jsem pracovala v jiné části města a chodila jsem kolem rybárny. S radostí jsem kupovala mořského ďasa, byly to ryby sice relativně malé, ale naprosto bez kostí, jen páteř se vyndala,.

 

sebod*
17.01.18 20:28

0x

žralok

 

 


0x

Zdravím, dneska jsem měla v Menze rybu, co se jmenuje Hoki. a másle, mňamka. Ani jedna kost. Taky nejím většinu ryb kvůli kostem. V Menze jsem ji měla několikrát, a nikdy jsem v ní žádnou kost nenašla.

international.nordsee.com/...

 

liska*

0x

Sumečci, okusila jsemi tři druhy. Byli z místní farmy, co už neexistuje. Pamatuji se, že jeden byl americký. Toho jsem i připravovala. Dobré bílé masíčko, kostra se vyndala naráz, taková hrubší chrupavčitá trojúhelníková - a víc kostí tam nebylo. Nebo se naučte rybu vykostit podle návodů na internetu. Naučila jsem se to na kaprech, oddělit si filátka..

 


0x

Ryba bez kostí,tak z naších zubáč,po český candát.Bežne k nákupy v super marketoch,napr. Líidl.

tomas11*

Slavčo31 - candát /zubáč/ z bakelitu v hračkárně kosti mít nebude asi - ale jinak je jaksi má tedy.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]