Nejste přihlášen/a.
Dělal jsem smažené žampiony v trojobalu. Ale po usmažení se žampiony uvnitř scvrkly, třeba na tom obrázku z internetu, co přikládám jsou žampiony krásně velké a plné a přitom trojobal dostatečně opečený. A druhá fotka se svrklým žampionem je moje
Kde jsem udělal chybu?
Jedině mě napadá zkrátit dobu smažení...ale teplota oleje byla dostatečná
Na druhou stranu jsem je smažil v pánvi, kde bylo jen 1 cm výška oleje, tak možná jak jsem žampionů přidal moc, tak se olej ochladil, čímž jsem je musel smažit déle, aby se trojobal osmažil dozlatova...
žampiony jsem před obalováním v trojobalu neoplachoval, možná by rychlé opláchnutí moho zamezit vysušení...
Tak až budete dělat po druhé, tak smažte v kastrůlku se silným dnem, kam můžete nalít oleje tolik, aby mohly žampiony volně plavat. Rozhodně je předem nenamáčejte, protože se na nich pak zase neudrží ten trojobal. Opláchnout ano, ale pak osušit. A k tomu fotu. Nezapomeňte na to, že fotka se dá kosmeticky upravit. A to může být i tento případ. Vaše foto je reálné, foto, které jste našel na internetu, už může být upraveno, aby to lépe vypadalo. Takže s tím si hlavu nelamte. Ale opravdu smažit v malé vrstvě oleje na pánvi a žampiony otáčet, to není dobrý postup. O tom silném dnu kastrůlku mluvím proto, že takový kastrol daleko lépe udržuje teplotu oleje, nemusíte zvyšovat "oheň" a nic se nepřipaluje. Mám opravdu vyzkoušeno.
Ano, také to může být tím, že nebyly čerstvé. Ale právě že nebyly čerstvé, tak v nich bylo méně vody. Ta se už odpařila v regále vzduchem. Já beru žampiony pouze na váhu a musí být absolutně tvrdé a bílé. Rozkřáplé a měkké, nikdy neberu. Já je totiž jím i syrové a to musí být absolutně čerstvé. Chutnají po oříšcích a jsou v syrovém stavu velmi zdravé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.