Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Doporucte dobre pomazanky nebo chlebicky

Od: nekuchar odpovědí: 16 změna:
Dobry den, budeme mit rodinnou oslavu a chci udelat pohosteni, chlebicky, ale neumim pomazanky, jen takovou tu klasiku se sunkou a bramborovym salatem, nebo syrovou pomazanku s cesnekem. Na internetu je spousta navodu, ale nejak se nemuzu rozhodnout jaka je lepsi, poradite mi nejakou ne moc slozitou, ale chutnou pomazanku?

 

 

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


3x

Už sem to tu dříve psala, dělám desítky pomazánek podle toho co mám doma, základ lučina nebo tvaroh, zjemnit jogurtem nebo majonézou a do toho dám, co je doma, cibule, česnek, ředkvičky, syrečky, šunku, vejce a horčiči, okurky, papriku mletou i syrovou, avokádo, maso, uzeninu - samozřejmě musíte zvážit, co se k sobě vždy hodí.

 


2x

Hezký den,

já třeba dělám pomazánku i z uzeného tofu. Tofu nakrájím na kostičky,najemno cibulku,smíchám s máslem a nízkotučným taveným sýrem,trochu přisolím.

Nebo nivovou-nastrouhám nivu,přidám máslo,taveňák a do toho nasekané vlašské ořechy. Taky dobrota. Nebo klasiku vaječnou pomazánku-uvařím vajíčka pak je smíchám s trochou másla,žervé,přidám i trochu hořcice a majonézy a také sterilovaný okurek nakrájený najemno.

Nebo je dobrá i hermelínová pomazánka-nastrouhám hermelín,přidám trochu tatarské omáčky,najemno nakrájenou šunku,tavený sýr...

Nevím,pomazánek se dá dělat hrozně moc...dělám třeba i ze šunky,koupím kvalitní šunku z 90%masa,smíchám s trochu žervé a nemusím ani nic dalšího přidávat a je to také dobré. Je to na Vaší fantazii.

 


1x

Taková rychlá, 2 žerve, 1/2 pomazánkového másla, na drobno šunku 1 balíček, na drobno pórek nebo lahůdkovou cibulku.Je to lehké jak na výrobu, tak do žaludku.

 

liska*

1x

Vajíčková. Pár vajec natvrdo, máslo /+případně trochu majonezy/, sardelová pasta, sekaná zelená petržel. Všechno našlehat nebo poctivě vidličkou rozmělnit. Nesolit, to zařídí ta sardelová pasta. Všechno odhadem podle chuti.


doplněno 21.11.17 20:46:

Ještě přidávám plnotučnou hořčici, to pak má zajímavější chut.


doplněno 24.11.17 23:46:

A ještě je dobrá z Nivy našlehaná s máslem a třeba nějakým taveným nebo tvarohovým sýrem.

Doporučuji přidat kousek avokáda.

 

jabraka*

1x

Vwelice podnětné recepty,závidím domácnostem autorek!Já ale objevil,že v Lídlu prodávají desítky výborných pomazánek,a když děláme chlebíčky,tak jdu do Lídlu.

JB

Nojo jabrako, ale to je takové "fuj", ty hotové pomazánky v supermarketech. Víte co v tom je za sajrajt ze všelijakých "éček"?

Tak já mám také dvě pomazánky. Uvařit celer do poloměkka, vychladlý pak nastrouhat na jemném struhadle, také se může přidat trochu uvařené mrkve, ale nemusí být, nastrouhat ještě zmrazené krabí tyčinky, udělat si domácí majonézu a tou pak spojit celer s tyčinkami, osolit a zakápnout citronem. Na chlebíčky. A kvasnicová. Rozpustit 2 kostky kvasnic na cibulce osmažené na domácím přepuštěném másle, když se kvasnice srazí zalít 4 vejci rozkverlanými předem v misce. osolit a opepřit. Je toho dost a k tomu opečený chléb na sucho v tom přístroji na topinky. Navrch dobrá rajčátka ze zahrádky, nebo okurku hadovku. Ale asi bodíky nedostanu, je to moc domácí. Teda kromě těch krabích tyčinek, to je sice sajrajt také, ale je to ovoněné tou krabí esencí a jednou za čas to nevadí.

Recept na domácí majonézu: 1 celé vejce, trocha soli a lžíce francouzské hořčice, nutná právě tato. To hodit do mixéru a mixovat, až se vejce našlehá s tou hořčicí do krémova, asi 3 minuty. Pak pomalu přilévat olej za stálého mixování. Spotřebuje se asi polovina lahve oleje. Já používám řepkový, ale může být i slunečnicový. V žádném případě ne olivový. Během mixování přidat trošku cukru a ke konci jablečný ocet. Troška. Když není, tak i obyčejný. Ochutnávat a přidat dle vlastní chuti. Může se dělat i v míse metličkami. Postup je stejný. Výborná majonéza, která vydrží a je chutově bezkonkurenční. Zdůrazňuji, že se jedná o celé vejce, i s bílkem. Majonézy je docela hodně, ale nekazí se. Já jsem sama tak ji mám v lednici třeba i dva týdny bez problémů.


doplněno 24.11.17 15:02:

No já nevím, protože jsem asi viděla jiný test, který teda dobře nevyšel. A nejhůře na tom byla ta nejdražší od Hellmans. jedna z nich byla celkem dobrá a patřila mezi ty nejlevnější. Myslím že to byla majonéza pro Albert. Já rozdíly neznám, protože to dávno nekupuji. Dělám si je sama, jak jsem popsala už dlouhá léta. Ale stačí mi, když jdu kolem a vezmu skleničku do ruky a kouknu se na složení. To mi stačí.

lidus*

Suzymon nedávno v Černých ovcích byl test majonez , všechny vyšly velmi dobře.

liska*

Psala jsem si to, když to říkali. Nejlíp dopadla majonéza Mikado z Lidlu a majonéza z Alberta. Někde uprostřed Hellmans/ moc konzervantů/. Nejhůř vyšla Max a Spencer z Vel. Britanie. Chutově jinak výborná majonéza od Vitany měla nějaký nedoststek ve složení /škrob/

 


0x

Rychlá, usmažím vajíčka, stáhnu plamen a rozpustím tam několik tavených sýrů. Můžete i nadrobno cibulku, nebo bez, posypat a doplnit čímkoliv...pažitka, kousek šunky atd., kolečka ředkviček navrch, nebo jen rajče, to se hodí moc.

tomas11*

mám rád tuto -

Falešný humr

1 mrkev, 1/2 celeru, 100 g sýru cihla, 1 lžíce majolky, citron.

Nastrouháme mrkev a celer, mělo by být v poměru půl na půl. Zakapeme citronem. Přidáme nastrouhaný sýr a majolku.

Zamícháme a podáváme s chlebíčkovou vekou.


doplněno 22.11.17 12:24:

nebo místo sýra povařené file


doplněno 22.11.17 12:31:

Zapomenul jsem - dokud nebyla nouze o candáty a okouny tak to bylo tedy zdaleka nejlepší.

 

lidus*

0x

1 pomazánkové máslo, 2 sýry apetito, smetanito nebo Tomík, 1 cibule na drobno, 5 vajec na tvrdo, 15dkg šumky nebo salámu, 1 kávová lžíce hořtice Amora nebo Dižonská, asi 10dkg majonezy. Tu máme asi nejraděj.

Nebo konzerva tuňáka, máslo, trocha majonezy, cibule.

Tresčí játra, cibule, máslo.

Vepřová konzerva promíchaná ponorákem, cibule, česnek, pepř a sůl podle chuti.

Sklenička zeleninového leča promíchaná ponorákem, vepřová konzerva nebo orestované mleté maso nejlépe bůček, cibule, čili, kečup. Nejlepší je na topince.

Nedělám chlebíčky ale dělám kanapky nebo jednohubky. Na jednohubky mám nejraděj 2 sýry Apetito, česnek a nazdobit kouskem ananasu.

 

 


0x

Super pomazánka, protože obsahuje uzeninu, namazané chlebíčky se zdobí už jen zeleninou, je Sloní žrádlo (nevím, proč se tak jmenuje):

půl kila měkkého salámu (nejlepší je Junior, bez hrubších součástí)

1 cibule

20 dkg majonézy

Salám nastrouhat na velkých slzách (hrubší struhadlo, ne jemné), cibuli nakrájet nadrobno.

2 lžíce oleje

2 lžíce hořčice

1 lžíce kečupu

1 lžíce octa

1 lžička cukru - vše do kastrolku, zamíchat, prohřát (nevařit), nechat vychladnout.

Smíchat se salámem, cibulí a majonézou a nechat chvilku zaležet.

Mažeme na veku a zdobíme okurky, paprikou, rajčaty,...

 

tondac*

0x

Z pomazánek tak tu krabí - krabí tyčky (bohužel většinou něco jako rybí separát s extraktem z kraba) nakrájet na nudličky, do toho 1/2 na 1/2 majonézu a bílý jogurt, sůl, pepř. Na bagetě ozdobit plátkem citronu nebo vajíčka s kaviárem.

Prosím nezapomeňte na ty, kteří mají rádi klasické chlebíčky tj nějakou veku nebo bagetu, zatočit šunku, debrecinku, uherák nebo jiný salám, plátek vejce, rajče nebo okurku, ... Já ty klasické pomazánkové chlebíčky s pomazánkou a plátkem okurky nebo rajčete nemám rád. Někteří známí nic jiného než pomazánkové nedělají a pak říkají "jezte, vy nic nejíte, my to takhle máme rádi". No a když přijdou k nám a na stůl jim dáme jejich oblíbené pomazánkové a naše šunkové nebo uherákové, tak vždycky zbydou ty pomazánkové ...

 

endyfrog*

0x

Super rychlá dobrá .. jedna moravanka nebo hradištanka 15-20 dkg točeného nebo měkého salámu vše umeleme smícháme s majolkou dle chuti přidáme koření já nic jiného nedávám a nikdy nezbyde přeji dobrou chut

 

matylda*

0x

Taky přidám svoji trošku do mlýna:

1. tuňáková - 1 velká konzerva tuňáka v oleji (kupujeme Franze Josefa vždycky v akci) 1 velká Lučina (nebo dvě malé), olej, z tuňáka slévám, jinak by bylo moc řídké, není třeba již ničím dochucovat ale samozřejmě je možno přidávat majonézu, hořčici, sekané okurky apod. - meze se fantazii nekladou

2. tresčí - 1 treska ala losos v oleji 1 velká lučina, olej také slévám, také není třeba další dochucování, ale...

3. kaparová - 1 tvaroh, 1 sklenička kaparů, 1 stroužek česneku. Kapary nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme a oboje vmícháme do tvarohu - ježišikriste, to vám je dobrota... Výborná na topince ale i jinak se to "žere" skoro samo. Kapary kupujeme ve vinném octu, také většinou Franze Josefa. Nemusí se ani solit, kapary jsou sakra výrazné. Někdy "z lakoty" dávám i jeden a půl tvarohu, kapary to utáhnou.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]