Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak připravujete filé kostky

Od: aja1946® odpovědí: 13 změna:

Rozhodně ne obalované jako řízek. Mořská štika po rozmrazení drží, ale kostky se rozpadají. Nejraději mám obalené jen v mouce s paprikou, ale nerozmražené se nepropečou, pustí strašně moc vody a když jsou napůl rozmažené, tak se rozpadají,Děkuji


doplněno 13.10.17 17:32:

V troub to samozřejeěm jde na různé způsoby, ejdnomže pro jednoho člověka se ta trouba nevyplatí zapínat, pro ty druhé, nepřilnavou pánev mám taky, ale rozodně nesouhalsím s tím, že filé bukde kvalitní, dálii se rozmrazit úplně.

 

 

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


1x

Osolím, posypu kmínem (hodně kmínu) a na másle (na sádle, na oleji, na Heře atd. ne!) dám v pekáčku do trouby péct. Někdy pod to přídám snítku libečku.

Když se to trochu rozpadne, tak mi to nevadí.

 

kepler*

1x

Nejdřív opatrně filé opeču na másle (máslem nešetřím), pak zaliju vejci rozšlehanými s mlékem a strouhaným sýrem. Koření podle chuti. Pak šup s pekáčkem do trouby. K tomu vařené brambory, nebo smažené hranolky.

 

hahanaj*

1x

Nikdy fille nerozmrazuji Kupuji od Nowaco ty draží bez kostí - na pánvičce s trochou másla opeču kostku , přihodím trochu drceného kmínu , sůl a nakrájený pórek najemno nebo jarní cibulku a opékám z obou stran. Je to brzy hotové a chutné a kostky se nikdy nerozpadnou ani nepouští žádnou vodu.Každopádně nejsou nikdy uvnitř syrové.

 

pt®

0x

někdy koupím kostky file, někdy Panganius...vždy dám do kastrůlku sádlo a 3-4 větší stroužky česneku a pokladu zmrzlou rybou, nechám podusit, posypu kořením "čarodějka", ještě podusím, obrátím a posolím, nechám dojít. K tomu brambory, omastím co je po rybou, posypu strouhaným sýrem, obložím rajčaty, okurkou, manžel si dá trochu tatarky a mňamka je na stole...

 


0x

Hodím tolik kostek, kolik je místa na pánvi. Pod to olivový olej, nebo máslo. Nechám rozpadnout, přidám celou mraženou zeleninu a prosmažím to společně. Zakápnu kvalitní sojovou omáčkou. Rychlé a dobré.

 


0x

Hezký den,mám pánev s nepřilnavým povrchem,,takže se mně kostky nerozpadnou a drží pěkně pohromadě. Den předtím,než je osmažím,je nechám rozmrazit. Pak posypu solí,kořením na ryby a provensálksým kořením a na pánvi na oleji nebo másle opeču. Někdy dělám i filé s nivou. Upeču filé v troubě a pak na něj dám nastrouhanou nivu a nechám ji trochu roztéct. Je to také moc dobré.


No tak to nevím, kupuji kvalitní od Nowaca a dut je rozmrazit úplně, tak se rozhodně rozpadnou a vyteče spousta vody

 

cesmina*

0x

Dám do vymazaného pekáčku zmrzlé ,nato nasypu mraženou zeleninovou směs.Posolím a podle potřeby přileju trošku vody.Upeču a pokud mám ,tak položím na každou tu kostku navrh zeleniny plátek sýra a nechám v troubě roztéct..Jako přílohu máme brambory.

 


0x

Není nad to koupit si čerstvou,nemraženou rybu. Z 200 gr. filé vám vyteče skoro polovina vody,takže zbyde tam 100-120 gr. masa.Máčejí ho ve vodě a pak to tak vypadá. Jinak,občas ho udělám naprudko s kmínem a zaleju vejci.

 

liska*

0x

Dám péct do vyhřátí trouby na omaštěném plechu na kolečka brambory nebo cuketu a nakrájenou papriku na to položím porce ryby pokapané citronem a posypané nějakým kořením plus kousek másla.Ten raději ke konci pečení.. Někdy jen kmín a paprika, jindy třeba Nashi Goreng nebo grilovací, ale slabě. Cuketová kolečka zabrání připečení. Naopak ale vytvoří hodně štávy, což někdy sleju.

 


0x

Já jsem veliká vydra, ale pro tu vodu, mražené filé nekupuji. Myslím si, že když budu chtít vodu, koupím si vodu. Ale já chci rybu, Zaplatím za rybu a ten kousíček, co mi z celého, nekřestansky drahého filé zůstane, ten mě naštve tak, že se zapřisáhám, že jsem ji koupila naposledy. Už se těším na vánočního kapra. Kus si ho mrazím sama.

liska*

Babko, tak to si hlídej výlovy v okolí. Kdysi jsme měli kapříky z Bartošovic.Ale lepší je štika. Drahá, ale výborná. A bacha, ta se hodně brání, pokousla mne.

 


0x

Filé osolím, posypu vlastním kořením ze zahrádky, dělám mix ze šalvěje, rozmarýnu a tymiánu, pořádně pokapu citronem, opeču z obou stran a navrch nechám roztéct trochu másla. Tatarku nedávám, takto připravená ryba má specifickou chut, kterou je škoda přebít tatarkou.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]