Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Co to je v jablečném víně?

Od: eset* odpovědí: 3 změna:
Dobry vecer.Letos se mi domaci vino nepovedlo a mam z neho asi jablecny ocet.Ve vsech se mi udelal tento "houbovity" rosol,ktery byl nejriv navrchu a pak spadl na dno a je asi pul cm vysoky.Po zatrepani s lahvemi si drzi svuj tvar.Nevite nekdo co to je?Jsou to kvasinky?

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jabraka*

3x

Při výrobě vína je nutno udržovat přímo nemocniční hygienu.Při kvašení dbát na to,aby obsah cukrů byl aspoň 12%.A na kvašení použít vinné kvasinky se živnou solí.Pokud bude obsah cukrů menší,kvašením se brzy vyčerpá a výsledek bude kyselý kvas.Takže používat jen zcela zralé a ne padané ovoce,případně získanou štávu dosladit.Nechat kvašení jen na divokých kvasinkách,znamená zpomalit kvašení a umožnit působit octové kvasinky.Pak místo alkoholu vyrábíme kyselinu octovou.Vlastní kvašení v kvalitním moštu probíhá při teplotě kolem 20 stC asi 5 neděl.Pak se kvas nechá ustálit ve sklepě při nižší teplotě a po usazení kvasinek se stáčí do sterilních sklenic.Na obrázku je typický vzhled kvasu z octového kvašení.Nádoba při kvašení musí být dobře uzavřena.Jen je potřeba zajistit odvod oxidu Uhličitého.

JABRAKA

 


2x

Je to tzv. octová matka, což jsou právě ty potřebné, octové kvasinky.

 

eset*

0x
Dekuji za vase odpovedi.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]