Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chystám se na výrobu párků doma. Prostě to chci zkusit, udělat si poctivé párky bez rychlosoli a dalších éček.
V receptu nevidím žádný problém. Jen mě zaujalo v postupu kutrování. Pochopil jsem správně, že bude stačit doma v robotu dát žebro a mletou směs promíchávat než se z toho udělá "omáčka"?
Proč se tomu říká kutrování, co je jinak oproti míchání?
Děkuji za pomoc.
Kutrování je mělnění, ne míchání. I mícháním to asi zjemníte, ale kutr to při tzv kutrování ještě naseká. Celá směs se otáčí v nízké míse a prochází noži, které mají regulovanou rychlost. Čím rychleji se otáčí, tím více to nasekají, ale zároveň zahřejí. V receptech se kvůli tomu přidává při kutrování ledová tříšt, která to chladí zpět.
V domácích podmínkách lze použít robot, ale ne míchací (žebro, metla, hák atd), ale nožový. Viz obrázek stolního kutru.
Ještě mě napadlo, že pro jemné párky je potřeba mít mlecí desku do mlýnku s otvory 2-3mm, což má doma málokdo. Pro hrubé by asi stačila obyčejná základní deska 4,5mm a hodně to kutrovat (dosekat).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.