Nejste přihlášen/a.
At cuketu zapékám, nebo smažím, výsledek je takový vodnatý, na povrchu zapečeno hezky, ale kolečka cukety vodnatá. Jak bych tomu mohla zabránit? Používám remosku, např. kolečka zalitá vejcem se sýrem, nebo plněná, stále hodně vodnaté. Děkuji.
Cuketu musíte prvně nakrájet na kolečka,rozložit třeba na plech a posolit.Ona ze sebe tzv.vypotí tu vodu.
Tím pádem vodnatá nebude.Posléze omyjete od té soli a osušíte třeba utěrkou.Následovně ji použijte na jakýkoliv způsob.
Pokud je cuketa starší, tak je důležité zbavit se té vnitřní části se semeny, ta je nejvíc vodnatá. Vydlabat ta semínka lžící a teprve ten zbytek upotřebit.
Zkuste třeba grilovanou cuketu. Na plátky nakrájet cuketu, mrkev, ředkvičky, řepu... prostě to, co zrovna máte. Kápnu na to olej (ale ještě lepší jsou plátky špeku - to aby to nebylo tak moc zdravé ). Koření dle libosti. Česnek (ten dávám někdy rozmačkaný, někdy celé stroužky). Dám do trouby pod gril. Výborné. Jo a cuketu nijak předem vody nezbavuji - při grilování nevadí .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.