Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jak dlouho vařit klobásu? Setkal jsem se s názorem, že někdo vaří vlastně ohřívá klobásky 3 minuty a někdo je dělá na málo i 20 minut. Zkoušel jsem samozřejmě obojí. Rád bych se zeptal, co preferujete a proč.
Děkuji
Vzhledem k tomu, že klobása se dělá ze syrového masa a vyuzení nemusí být dostatečné (zvláště u těch nedomácích), jíst je syrové nebo jen ohřáté považuju za hazard se zdravím. Dostatečná tepelná úprava je nutná. Podle stupně prouzení může těch 10 minut stačit. Když se vaří moc dlouho, promění se ve žvanec bez chuti, všechna štáva je pryč.
Při vaření mi klobásy ještě nikdy nepraskly, ale párky mockrát. Nepozoruji právě rozdíl v chuti, jestli je vařím krátce nebo dlouho. Zajímal mě názor gurmánů nebo jaký je správný postup.
Koukám, jak se mlčící většina stydí přiznat, že vrazí klobásku do mikrovlnky a otočí knoflíkem Dobrou klobásu samozřejmě nejraději studenou, ale běžnému produktu průmyslové globalizace mikrovlnka už ublížit nemůže.
Párkrát jsem uzeninu (párek,klobásy a vše co je vhodné k ohřevu)ohřál v MVT-delší dobu již pokud tedy toto musím,nedělám.Z ohčevu ve vodě jsou trošku chutnější,špekáčky pak rozkrojím nařežu do příže a opékám na pánvičce,nělteré klobásy také!
Přemýšlím, co napsat. Kdysi jsem bydlela na Slovensku, tam se prodávala pohronská skvělá klobása (na metry), byla tenká aSllováci ji v práci vařili, stejně jako vl. domácí, čím dýl, tím líp. Většinou 20 - 30 min. tak, aby voda mírně vřela a klobása nepraskla. Byla pak ještě mnohem chutnější, jakoby se igredience zhustily, špek zmenšil. Jenže nevím, co napsat ohledně dnes prodávaných klobás a při dnešní ceně proudu, to ani nemám vyzkoušené. Jestli se tam nezhustí ty škroby, éčka, separáty ?
Já v mikrovlnce nilkdy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.