Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás, potřebovala bych poradit jak udělat smetanovou houbovou omáčku, ale tu pravou restaurační.=) Prsosím poraďte.=) Předem děkuji za odpovědi, rady a tipy..=)
Základ je pořád stejný, to bych tak nebrala - ale hovězí na smetaně s houbami není smetanová houbová omáčka.
Zkusila jsem vyslat otázku do jedné kuchyně - tak snad něco zjistím.
V tom vašem receptu ale není smetanová omáčka, o kterou tazatelce jde
jedubába: To necht si rozhodne tazatelka. Ovšem samotnou omáčku bez masa by jedl jen vegan.
V tom vašem také ne - opakuji: hovězí na smetaně s houbami není smetanová houbová omáčka.
jethro - Ovšem samotnou omáčku bez masa by jedl jen vegan.
Běžně se dělají omáčky zvlášt a masem se doplňují - například v koprovce se také hovězí nevaří.
jethro, tak to jsi asi nejedl opravdu dobrou smetanou houbovou omáčku. Já ji musím vždycky udělat pětilitrový hrnek a chlapi z okolí (jinak pouze masožravci) se jí ládují. Bez masa, to by tu omáčku jenom zkazilo!
Hezký den. Já ji dělám jednoduše. Osmahnu cibulku, přidám houby, vydusím, přileju vodu, přidám kmín, sůl a světlou jíšku (na másle). Pořádně provařím. Potom přidám smetanu (aspoň 33%). A je to. Omáčka musí být hustá, musí v ní být hodně hub (bezva je směs hub). Houby dávám radši takové ty tvrdší, co se "nerozblajznou" . Přidat trošku octa.
Celkem běžně se dá koupit houbové koření. Jsou to na prášek mleté houby s výraznější chutí, takže pak i omáčka z nijak extra chutných žampionů má výrazně houbovou chut. Asi bude víc výrobců takže v některých bude glutamát a jiné budou bez "umělin".
Skoro vždycky se přidávají nějaké umělé přísady - nebo aspoň nějak konzervované. A už jen mezi čerstvou a sušenou smetanou je chutový rozdíl.
Je mi jasné, že mají určitě nějaké dochucovadla, ale určitě se vaří i z čerstvých surovin.=) Teda aspoň tady u nás. Kdyby mi naservírovali smetanovou omáčku ze sáčku, tak to uričtě poznám na chuti. Nehledě na to, že tam mám i čerstvé houby.=) Kdybych měla na talíři jen instantní směs se sušenými houbami, tak už tam nikdy nejdu.=)
Zkuste tohle: recepty.blesk.cz/...
Na to, že je to z Blesku nekoukejte, recept je údajně podle šéfkuchaře restaurací Babiččina zahrada a La Veranda Radka Davida.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.