Nejste přihlášen/a.
Koncem týdne jsem pozvaná známými na otrhání rybízu,asi ho bude dost,takže bych udělala i marmeládu.Nemám odštavňovač,ani mlýnek,tak prosím o Vaše recepty,jak marmeládu děláte?Případně i kolik čeho-cukru.Používáte želírovací cukr?Marmelády nedělávám,dostávala jsem je od příbuzných.Nanejvýš jsem dělala jahodový džem a marmeládu z meruněk koupených na trhu.Díky
1x pektoge, 1 kg rybizu, 1 kg cukr krystal (krupice); pomalu za prubezneho michani varime, dokud to neni huste tak ze to netece po svislem taliri ale jen se to tahne, tesne pred koncem spetka kyseliny citronove.
Snad jsem si vzpomnel dobre.
pektogel
Marmeláda je jednoduchá. Pořádně omýt rybíz, stopky otrhat, bobulky rozvařit - aby se daly přepasírovat. Nemáme totiž rádi jádra v marmeládě. Čistou masu odměřit podle množství. Používám zelený Gelfix klasik, tam je i přesný návod vč. cukru.
Používala jsem i Želírfix od Labety, je to v podstatě stejné.
Pak rozvařené asi 5 min. mírně probublat a na talířek zkusit kapku, jak je tekoucí, houstne... Někdy přidávám 1- 2 káv. lžičky citronové kyseliny podle chuti. Myšleno na původní 1 litr masy. Nakonec do skleniček a je hotovo.
At se zadaří.
Do rybízového džemu jsem ani žádnou želírovací látku nedávala. Žádný pektogel. Rybíz ho obsahuje dost. Vařila jsem propasírovanou štávu z podušených bobulí v kastrolu - nízkou vrstvu, míchala a přidávala postupně cukr, až to začalo houstnout a viset kapka na vařečce, do toho jsem vhodila hrst celých bobulí, přešla pár vteřin varem a nalévala jsem do sklínek, víčkovala a stavěla na hlavu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.