Nejste přihlášen/a.
Dají se udělat hrníčkové knedlíky bez kvasnic i bez prášku do pečiva? Pouze mouka, mléko, vejce aj. Nějak se mi to nezdá, našel jsem dva takové recepty.
No právě, ani sníh z bílku, to znám. Smíchají se do těsta celá vajíčka, nic víc.
Taky mě to napadlo, že chybička se vloudila, ale když jsem to našel hned ve dvou receptech?
Kapičko, vidíš, to. My doma jsme právě takoví ti "gurmáni", co tyhle tuhé knedlíky milují . Je to něco jako bosáky (knedlíky s chlupy ). Takže ano, dělém hrnečkové knedlíky, bez kyprprášku, sody, doždí, sněhu... A ano, v žaludku vydrží pěkně dlouho. Vzhledem k tomu, že ta moje smečka je neustále hladová, tak tímhle je zaplácnu aspoň na čtyři hodinky
Jé, ty mi taky rádi. Knedlík "jako peříčko" nikdy nebyl mojí "chloubou hospodyňky" - kdepak
Oprava překlepu - MY
Stydím se velmi
Tak to jsou dobré zprávy. Teď už konečně vím, že je to jedlé a dokonce snad i dobré. Tak jo, dneska si zabetonuju žaludek.
Už jsem to vyzkoušel a není to špatmé! Trochu to vylehčil nakrájený rohlík v těstě, trochu to připomíná bramborový knedlík. Docela nálož. Kdo ale má rád nadýchané, ten to asi neocení.
Pochybuju, že by tvar na to měl vliv, ale je to normální klasická bábovka. V žádném případě až tak moc experimentovat nechci.
Zkuste. Dělám je občas taky - hrnek mlíka, hrnek hrubé mouky, 2 rohlíky na kostičky, 2 vejce a trocha soli. Miluju je, jsou trošičku tužší, ale tu kyprost jim dodají ty kostičky rohlíků. Samozřejmě nejsou jak pápěří jako kynuté, ale mám ráda tužší knedlíky, konzistencí jako noky, a tyhle uvařené v páře v hrncích (hrnky, ne hrnce) vymazaných máslem nemají chybu.
Jenom zamíchat a naplnit hrnky do 2/3.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.