Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Smažení koblih

Od: cesmina* odpovědí: 10 změna:

Tak jsem si dnes při papání koblihy říkala v jakém tuku se v té pekárně smažila.Nevíte někdo v čem je smaží? Děkuji.

 

 

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ben®

1x

Dobrý den, říká se, že nejlepší je smažit v sádle (musí tam plavat) - snad to vědí i v té pekárně. Zdravím!


doplněno 07.06.17 20:13:

Pokud se tazatelka nezeptá přímo v té pekárně, tak zde můžeme pouze spekulovat (což už děláme).

Těžko. Když jsem byl v cukrárně, kde jsme je před lety dělali, byl to nějaký olej. Jaký už nevím. Ale vím, že jsem šel na trhu kolem stánku s hranolkami a kolem se válely prázdné obaly od palmového oleje. Jestliže se hranolky dělají na palmovém, divil bych se kdyby koblihy ne.
hahanaj*

Na sádle si můžeš usmažit doma... v pekárně rozhodně ve vrstvě klasického běžného oleje ...nehledala bych za tím výjmečnou kvalitu

Právě jsem vyzpovídal manželku. Tvrdí, že klasická průmyslová kobliha se dělá v nějaké průběžné smažicí peci (jestli se to správně jmenuje pec) na rostlinném oleji. Tedy žádné sádlo. V dobách, kdy dělala v pekárně, tu asi o palmovém oleji ještě nikdo neslyšel

 

sebod*

0x

V místní pekárně, odkud rozváží koblihy do půlky okresu, smaží na palmovém oleji. Sádlo ani náhodou, to může někdo leda tak doma.

 


0x

Bude to rozdílné od výrobce k výrobci a v prodejně vám na požádání musí předložit složení výrobku. V některých marketech to bývá vyvěšené někde z boku regálu. Myslím si ale, že to bude většinou palmový tuk, nebot patří v současnosti k nejlevnějšímu na trhu. Jenomže po něm pak zůstává takové divné mazlavo na patře. Podobné je to u výrobců brambůrků. Někdo na palmáči, jiní na řepkovém nebo slunečnicovém oleji. Ale konkrétně koblihy lze docela snadno vyrobit i doma.

 

cesmina*

Myslela jsem to tak: v čem asi v našich pekárnách smaží? Děkuji všem .


doplněno 08.06.17 14:26:

Ne v jaké nádobě ,ale v jakém tuku.Asi jak se zde píše nejspíš v tom palmovém.

v jakém zařízení? Tam kde jsem byl já to byl větší friták, kam se vešlo tak 2x 8 koblih. Věřím, že větší pekárny/cukrárny na to mají větší kapacitu.

V téhle souvislosti se nedá, než odpovědět "Zeptejte se pana B."

 

patronka*

0x

Našla jsem o tom video na YT, je jich tam víc. Patronka


 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]