Nejste přihlášen/a.
Stalo se vám, že jste si donesli maso od řezníka (hovězí roštěná), a až doma zjistili, že je nařezáno "po vláknu". Myslíte, že je to důvod pro reklamaci? A má vůbec smyls tam s tím jít až v pondělí?
Důvod to rozhodně je, protože takové maso můžeš maximálně rozemlít do burgerů. A pokud nechceš přímo reklamovat, počkal bych si až bude krám plnej lidí a nahlas přede všemi upozornil řezníka na jeho "odborný postup". Protože nakrájet hovězí roštěnou po vláknu může jen idiot...
Nedovedu představit kus roštěné, je to takový jako dlouhý, hranatý kus, cca 20 x 8 cm x celá délka, jak z toho kdokoliv krájí po vláknu. To by byl plátek po celé délce toho kusu. To je nesmysl. Nezmýlil jste se? Roštěná se prostě jinak, než přes vlákno krájet nedá. Z plecka nebo kýty, to ano. Ale z roštěné to prostě nejde.
reznictvi-online.cz/... A ještě lépe
Pokud to je malé řeznictví, tak otázka - budou mít v pondělí otevřeno? U nás krámek maso-uzeniiny v pondělí neprodává, drží stále pracovní dobu, co byla kdysi dávno před 89. rokem.
V pondělí již bude maso akorát na vyhození, a pokud jste chtěla maso na víkend, musíte sáhnout do zásob.
Udělala bych tedy ze špatně nakrájených plátků nudličky. Hodila bych to na pánev s cibulí, paprikou, pórkem, hlávkovým zelím též na nudličky, dá se i nastrouhat a nastavit mrkví. Takovou zákrutu, nebo čínu, každý tomu říká jinak.
To zvíře neštastné nám darovalo maso, nešlo dobrovolně na smrt, nemohlo za nemehlo v obchodě.
Příště si jistě dáte pozor, co nesete domů, abyste mohli uvařit to, co jste si naplánovali.
Myšlenka na vracení špatně uřízlého masa až v pondělí Vám zkazí celý víkend, budete to mít v podvědomí.
Proč byste si nemohla přinést domů starý kus hovězího masa, který bude v pondělí zavánět? Že se maso musí nechat dozrát je o něčem jiném, než co píši v prvním příspěvku /dcera kuchaře, vyučená servírka, hotelová škola v Poděbradech/, takže technologii jaksi ovládám. Zato maso mi kolikrát nevydrželo 4 dny, aby se na něm neprojevily známky zkaženosti - zápach, slizkost, někdy stačí donést si maso v teplém počasí, jako je v posledních dnech..Nebo jinak i zralé maso má určitou dobu trvanlivosti. Nikdy nevíte, jak dlouho se to maso v krámě /válelo/ pardon, leželo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.