Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,kdysi dávno ,před asi 50 lety jsme občas kupovali konzervu-respektive sklenici s názvem Hovězí pečeně s bílou fazolí.Bylo nás 5 dětí a když maminka tuto sklenici dala do hrnce ,nastavila moukou,mlékem nebo smetanou,byl z toho oběd pro celou rodinu.Ta chut se mi pořád vybavuje a dá se říct,že to byla pochoutka,kterou jsem miloval.Když tato konzerva zmizela z trhu,zkoušel jsem jídlo uvařit "svépomocí",ale tu chut jsem nikdy nedosáhl,ani se k ní nepřiblížil..Nevím,jaké koření tam dávali,ani jaká všechna možná dochucovadla,prostě nikdy to nechutnalo,jak originál.Myslíte,že bych někde mohl získat recept nebo vybavujete si někdo tu chut?Děkuji za vaše tipy.
Také jsem tu konzervu milovala .... Tu chut mi hodně připomíná recept, který jsem před pár lety našla ve slovenském kalendáři , akorát že jsou to fazole s vepřovým masem. Nicméně je to moc dobré /dělám je 2-3x měsíčně/ a hodně podobné té konzervě. Tak jestli jste ještě nesehnali originálnější rcp a chcete vyzkoušet můj, napište ....
chut pamatuji,tatínek si do toho na talíř přidával lžičku octa ,božské.Už semi podařilo uvařit,a i malinko jiné s vepřovým.Uvařila jsem omáčku jako na znojemskou,prostě hnědou,do toho vařené fazole a povařit jen pepř sůl a maximálně kousek masoxu ,dřív se jinak nevařilo a přidat maso se štávou.Recept na základní hnědou omáčku najdete.At se zadaří ...fazole vařím 20 min. v papiňáku
My jsme nikdy konzervy nekupovali, ale na dovolené jsme ji mívali. Vzpomněla jsem si na ni, když jsem nedávno dělala buřtguláš a vylepšila jsem ho konzervou fazolí a rajčetem, o kterém jsem věděla, že ho samotné nesním. Vybavila se mi naprosto přesně ta chut konzervy. Dnes by ji asi nikdo nezaplatil. Cena hovězího je přímo nemravná.
Nedávno jsem objevila (kupodivu ve vietnamské večerce) tohle - hovězí to není, ale k jídlu celkem ano. Byl tam i docela pěkný kousek masa
Hovězí s bílou fazolí bylo ve sklenici tak jak hovězí na divoko a po nadstavení se dalo opravdu najíst i čtyři lidi ! Byla to výborná chut a o prázdninách na chatě božská mana. Já si to dělám dosti často , ale přesně se do té chuti netrefím , je to opravdu tou zavařenou sklenicí a lepším masem a fazolí je to už 60 roků co jsem ji jedl poprvé !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.