Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěl bych se zeptat na rady, zkušenosti ohledně vaření jídla dopředu - třeba na 3 dny kdy si to dané jídlo budu moct ohřát v mikrovlnce. Jako student jsem sám a když to takhle počítám tak denně stratím min. 1,5 vařením. Moje jídla jsou všechny maso + příloha + zelenina ale co si pročítám internet tak nejsou přílohy vhodné zmražovat a už né je ohřívat v mikrovlnce. Taky jsem četl něco o vakuovém uložení v ledničce ale to je zase investice do vakuovačky.
Jak řešíte tenhle problém?
V menze Vám nechutná, nebo jsou jsou jídla drahá?
Na ohřev je nejlepší česká klasika. Tedy rajská omáčka, svíčková na smetaně, vepřová s knedlíkem a zelím, guláš - ten se dá jíst 4 dny, polévky bramboračka, gulášová, čočková.
Zeleniny, brambory, těstoviny, rýže jsou nejlepší vařit denně čerstvé.
Já si dělám rychlovku - dám vařit pár brambor, když jsou hotové, scedím, přidám trochu sádla, pokrájené kysané zelí z pytlíku /část/ a zamíchám oloupanou jitrnici, nebo kousek prejtu od řezníka /pokud máte kvalitního/. V Praze mohu doporučit Vršovická 52, Uzenářství a řeznictví ing. M. Diviš. Zastávka Bohemians. Vynikající prejt.
Potom máte rychlovku na kostky nakrájené knedlíky a osmažené na sádle na pánvičce a zalité vejci. Můžete měnit. Jednou s uzeninou, uzeným masem, se sýrem, s cibulkou. K tomu zeleninový salát.
Neexistují recepty studentské rychlovky? Rychlé, jednoduché, laciné. www.studentskakuc/... má již 699 receptů.
V domácnostech s jedním člověkem tohle dobře známe. Většina z nás to řeší tím způsobem, že masa uvaříme na 3 4 porce. Dnes s jednou přílohou, zítra s jinou a dvě porce do krabičky a na mrazák. Případně maso druhý nebo třetí den nějak jinak, něčím jiným, oživím. Rajče, houby, zelenina. Než vakuovat, raději zamrazím. V papírnictví jsou k dostání krabičky, do kterých v sámoškách dávají saláty, ty jsou na mražák ideální. Ale máte můj obdiv, že se neodbýváte drahými salámy, ale máte snahu naučit se vařit.
Kamile, zamrazit by to nešlo? Je to pořád lepší, než jíst celý týden totéž.
Tak ke menze - malé porce za příliš vysokou cenu( za stejnou cenu mám 3 vlastnoručně uvařená jídla ve stejné velikosti)
Možné je, že to v lednici(4 stupně) vydrží, ale moje zkušenosti jsou, že jídla vydrží jenom na 2 dny dopředu
Musíte brát, že se snažím jíst trošku zdravě a ty studentské rychlovky za pár korun moc do té mojí představy o jídle nezapadá
Určitě jídlo uvařené a uskladněné v ledničce vydrží ty 4 dny.Ale chce to ihned a zdůrazňuji ihned to jídlo zchladit, třeba strčit kastrol do vody a sem tam míchat.Až je vychladlé tak vám garantuju ty 4 dny v ledničce.A ty brambory vařené běžně ohříváme už dvě generace na pánvičce s troškou nějakého tuku.Udělá se tam naspodu pánvičky připečená vrstvička, o kterou se u nás všichni hádají
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.