Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Vaření jídla dopředu

Od: kamillll odpovědí: 8 změna:

Zdravím, chtěl bych se zeptat na rady, zkušenosti ohledně vaření jídla dopředu - třeba na 3 dny kdy si to dané jídlo budu moct ohřát v mikrovlnce. Jako student jsem sám a když to takhle počítám tak denně stratím min. 1,5 vařením. Moje jídla jsou všechny maso + příloha + zelenina ale co si pročítám internet tak nejsou přílohy vhodné zmražovat a už né je ohřívat v mikrovlnce. Taky jsem četl něco o vakuovém uložení v ledničce ale to je zase investice do vakuovačky.

Jak řešíte tenhle problém?

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

pohanka*

1x

V menze Vám nechutná, nebo jsou jsou jídla drahá?

Na ohřev je nejlepší česká klasika. Tedy rajská omáčka, svíčková na smetaně, vepřová s knedlíkem a zelím, guláš - ten se dá jíst 4 dny, polévky bramboračka, gulášová, čočková.

Zeleniny, brambory, těstoviny, rýže jsou nejlepší vařit denně čerstvé.

Já si dělám rychlovku - dám vařit pár brambor, když jsou hotové, scedím, přidám trochu sádla, pokrájené kysané zelí z pytlíku /část/ a zamíchám oloupanou jitrnici, nebo kousek prejtu od řezníka /pokud máte kvalitního/. V Praze mohu doporučit Vršovická 52, Uzenářství a řeznictví ing. M. Diviš. Zastávka Bohemians. Vynikající prejt.

Potom máte rychlovku na kostky nakrájené knedlíky a osmažené na sádle na pánvičce a zalité vejci. Můžete měnit. Jednou s uzeninou, uzeným masem, se sýrem, s cibulkou. K tomu zeleninový salát.

Neexistují recepty studentské rychlovky? Rychlé, jednoduché, laciné. www.studentskakuc/... má již 699 receptů.

 

fjv

0x
Proč zmrazovat a vakuovat? To vydrží normálně v lednici v kybliku. Ohřívat se dá skoro všechno, jen brambory jsou hnusný. Ale bramb. kaše je ok.

 

liska*

0x

Asi nejvíc vadí ohřívání bramborám, špenátu a houbám. Zelenina obecně ohříváním ztrácí. Některým jídlům zas vadí světlo.

 


0x

V domácnostech s jedním člověkem tohle dobře známe. Většina z nás to řeší tím způsobem, že masa uvaříme na 3 4 porce. Dnes s jednou přílohou, zítra s jinou a dvě porce do krabičky a na mrazák. Případně maso druhý nebo třetí den nějak jinak, něčím jiným, oživím. Rajče, houby, zelenina. Než vakuovat, raději zamrazím. V papírnictví jsou k dostání krabičky, do kterých v sámoškách dávají saláty, ty jsou na mražák ideální. Ale máte můj obdiv, že se neodbýváte drahými salámy, ale máte snahu naučit se vařit.


doplněno 15.04.17 15:30:

Kamile, zamrazit by to nešlo? Je to pořád lepší, než jíst celý týden totéž.

 

kamillll

Tak ke menze - malé porce za příliš vysokou cenu( za stejnou cenu mám 3 vlastnoručně uvařená jídla ve stejné velikosti)

Možné je, že to v lednici(4 stupně) vydrží, ale moje zkušenosti jsou, že jídla vydrží jenom na 2 dny dopředu

Musíte brát, že se snažím jíst trošku zdravě a ty studentské rychlovky za pár korun moc do té mojí představy o jídle nezapadá

Dnes jsem snědla poslední boršč, uvařila jsem ho ve čtvrtek,byl výborný. Hotové uchovávám zásadně ve varném skle. Ne na talíři či v hrnci,

 


0x

Vařené jídlo běžně vydrží v lednici až 4 dny, takové omáčky a polévky jsou jetě chutnější. Jinak jám v mrazáku uvařenou rýži, těstoviny, knedlíky, vše je výborné kromě brambor.

 


0x

Určitě jídlo uvařené a uskladněné v ledničce vydrží ty 4 dny.Ale chce to ihned a zdůrazňuji ihned to jídlo zchladit, třeba strčit kastrol do vody a sem tam míchat.Až je vychladlé tak vám garantuju ty 4 dny v ledničce.A ty brambory vařené běžně ohříváme už dvě generace na pánvičce s troškou nějakého tuku.Udělá se tam naspodu pánvičky připečená vrstvička, o kterou se u nás všichni hádají

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]