Nejste přihlášen/a.
Na tu bublaninu asi jen ty švestky, tady je jednoduchý recept, ten zvládnete recepty.vareni.cz/...
Z té domácí marmelády bych klidně udělala mřížkový koláč, zkusím najít nějaký recept
a tohle bych udělala z marmelády
A tady je dobrý recept na ten apfelmus a i kokos upotřebíte toprecepty.cz/...
Bublanina je nejlepší z jakéhokoliv čerstvého ovoce - třešně, višně, maliny, jahody, ostružiny, vyloupané švestky, meruňky, borůvky... Ovoce při pečení pustí štávu. I když jsem dávala do buchty občas i kompotované ovoce, není to už ono. Je měkké, rozvařené, ta chut zůstane ve štávě a ta se tam nedává. Takže spíš z nouze ctnost.
Šly by použít ty švestky, pokud jsou loupané. Jestliže jsou zamražené celé i s peckou, udělejte si raději švestkové knedlíky: 30 dkg polohrubé mouky, 1 vanička tvarohu, 1 vejce, špetka soli a kousek másla. Dle potřeby vlažná voda.
Marmelády bych použila třeba na promazání domácího perníku, mřížkový koláč, nebo různé stočené rolády. Případně na chleba či rohlík s máslem. Kokosem se nechá posypat právě ten domácí perník. Pod to čokoládovou polevu.
Přesnídávku snězte jen tak, třeba s piškoty, tu bych neplácala nikam.
Do každého těsta na bublaninu je třeba dát tuk, buď máslo, olej, nebo třeba Heru, aby bylo vláčné. Známá mi kdysi dala recept na bublaninu úplně bez tuku, ale bylo to suché, nechutné. Dělala jsem ji jen jednou a dost. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.