Nejste přihlášen/a.
Nemám absolutně žádnou zkušenost s domácí pekárnou. Teď mají v LIDLu a mne to moc láká. Už proto, že nemám troubu, jen várnou desku. Jen jestli to má smysl, když jsem sama. Tolik zas nejím. Maximálně 4 krajíce denně/?/ Dá se v tom dělat poloviční chleba, či jiné menší věci? Nechci přebytkama plnit mražák. Nebo má ten chleba větší trvanlivost?
Taky jsem sama a původně jsem si domácí pekárnu pořídila na chalupu, protože je tam daleko do obchodu. Věci se vyvinuly jinak, chalupy jsem se musela ze zdravotních důvodů vzdát, ale pekárna doma stejně nezahálí. Pro pečení chleba si po počátečních experimentech kupuji hotové chlebové směsi, nejvíc mi chutná vícezrnný chléb. Po vychladnutí ho nakrájím, rozdělím na tři části a dvě z toho zamrazím. Peču v ní i sekanou, dělám džemy a nechávám v ní mísit různá kynutá těsta. Je sice pravda, že mám i troubu, kde to pak upeču, ale kdybych si měla pořizovat věci, jen "když se mi to vyplatí", tak bych taky mohla prát na valše...
Podle některých odpovědí to vypadá, že koupené chlebové směsi nejsou dobré, což vůbec není pravda. Mně nejvíc chutná vícezrnný chléb, zkouším teď novou značku. Chutově je úžasný, jen musím ještě vychytat teplotu a množství vody, aby mi nedělal "ouška". Není to o lenosti, ale proč nevyužít možnosti - nalít, nasypat, nastavit, zapnout a pak si jen počkat na hotový chlebík
Patronko, ta některá jsem já. Jiný tady o směsích asi nepsal. Mně to nechutná. Ale proti gustu žádný dišputát. Navíc mne to míchání vlastních směsí hodně baví, jednak vím co v tom je a pak to také nezabere žádný enormní čas. A také se mohu řídit vlastní fantazií a chutí. Nemusím se podřizovat chuti, kterou upravil někdo jiný. Palačinky se dají koupit v pytlíku také a já mám raději ty co si umíchám sama. Ono se toho v pytlíku dá koupit hodně. I obyčejná bramborová kaše. No já bych to nejedla. Ale jestliže to na trhu je, tak to znamená, že jsou lidé kteří dávají přednost "pytlíkové" stravě. Neznám důvod. Snad že by neuměli udělat obyčejnou bramborovou kaši? I to je možné.
Už ses dívala, co umí Remoska? To je úžasná náhrada za troubu. Chleba jsem v ní ještě nepekla.Ikdyž mám el. troubu, Remosku mám v provozu velice často. Od zapečených rohlíků se sýrem, až po buchty, pečené i zapékané, maso i pečivo. Spodní část má nepřilnavou úpravu, takže údržba je úřasná! Neumí jen jedno. Pusinky. A to znamená, že Hraběnčin koláč také ne. Jinak všecičko. Dokonce i snad polévky. Pravila jedna paní Angličanka, když šel v rádiu pořad o úspěších českého výrobku, Remosky, ve světě.
Babičko,díky. Já jsem malé remosky kdysi pořídila svým dětem do ciziny, ač jsem je sama vlastně nikdy nepoužívala, Měla jsem tenkrát dobrou troubu a bylo nás víc. Máš pravdu, asi zvolím raději remosku. Takové buchtičky se šodó nebo pečená kachní prsíčka...
Zdravím. Já tedy za sebe musím říct, že když pekárny začaly letět, musela jsem ji mít. Zpočátku jsem v ní pekla asi tak jednou do týdne, později moje nadšení upadalo a teď můžu říct, že nejmíň 4 roky jsem jí nepoužila ani jednou. Že bych v ní zadělávala těsto, pekla sekanou, či dokonce dělala džem, jak to některé nadšené hospodyňky dělají, to ani náhodou. Dnes to považuji za zbytečnou investici. Navíc už jsem ve věku, kdy je třeba spíš leccos vyhodit, než shromažďovat a už mě jen tak něco nezláká.
Jak píše babka, víc využiju remosku, kterou jsem si pře dvěma léty pořídila
Podle mě nemá. Jak dlouho tě bude bavit experimentovat a zkoušet, který chleba ti nejvíc chutná? Chleba je nejlepší čerstvě upečený a v početnějších rodinách ji využijí i na ten chleba. Pekárna ale bývá většinou využívána pro umíchání těsta na buchty, koláče, housky ... Tohle umí perfektně a ušetří spoustu práce. Ovšem pak je k upečení potřeba trouba. A tu ty nemáš.
Už jste se rozhodla. Remoska je dobrá volba, ale určitě ne na chleba. Dobře upečený chleba vyžaduje určitou teplotu a to remoska nedokáže. V remosce se odehrává takzavé pomalé pečení za nízké teploty. Nemůžete teplotu regulovat a nastavit. Já mám dvě remosky, malou a velkou, troubu i pekárnu. Na pekárnu nedám dopustit. Jsem také sama. Chleba mi vydrží jeden týden. Jím dva krajíce za den, ráno ke snídani. Ono je to také o tom, jak je každý z nás náročný na kvalitu. Buchty z remosky jsem viděla a ochutnala. Dalo se to jíst, ale dobré to nebylo. Péci v remosce buchty, je takové východisko z nouze. Takže dobré buchty zásadně v troubě. Chleba v pekárně, a bůček a kuřátko klidně v remosce. Marmeládu teda také dělám v klasickém hrnci, protože toho dělám větší množství a na to nemá pekárna kapacitu. To bych musela proces několikrát opakovat. Sekanou také peču v troubě, nebo v té remosce.
Já si myslím, že ono záleží na každém člověku, jaké má nároky. Četla jsem tady že někdo má pekárnu a vůbec ji nevyužívá. Prostě mu stačí chleba z obchodu. Nebo ho třeba nebaví vaření a pečení a dělá jen to co musí. Ale jestli se ptáte na to, zdali se chleba nezkazí rychleji než kupovaný, tak určitě ne. Spíše je tomu naopak. Můžete dělat i malý bochník, u každé pekárny jsou dvě volby. A hodně záleží na tom, jak si namícháte Vy směs. Mně ta hotová vůbec nechutná. Ale někdo prostě nedokáže správně namíchat mouky a pak mu chleba nechutná a svádí to na pekárnu. A můžete v pekárně zadělávat těsta i na houskové kynuté knedlíky, nebo i na sladké buchty, nebo ovocné kynuté koláče, které pak budete péci v troubě. Ale tu Vy nemáte, takže tohle odpadá. nebo v ní můžete péci i bábovky, ale budou mít ten hranatý tvar. To někomu také vadí, i když chutí je to stejné. Mně třeba ten hranatý tvar u bábovky vadí. A myslím, že nejhlavnější je jak Vás osobně baví vaření a pečení a jak moc jste náročná na to co jíte. V případě, že nerada vaříte a jste spokojená s kupovaným, tak se koupě pekárny nevyplatí.
Suzymon, já mám do obchodu tři minuty a tam mají denně čerstvý chleba z několika pekařství .I ty buchtičky k šodó. Prostě mne na chvíli zviklala reklama z LIDLu a jelikož ráda tvořím i vařím cokoliv, že bych si rozšířila repertoár. Dala bych Vám bodíka, jenže já už je vyplácala,
Lisko, bodíky přece vůbec nevadí. Já jsem odpověděla dle svého vědomí a svědomí a navíc jsem viděla, že už jste je všechny rozdala. A jestliže opravdu ráda tvoříte a vaříte, tak si tu pekárnu kupte. Chápu že mají v pekárnách denně čerstvý chléb a buchtičky a všechno ostatní, ale kdybyste jednou vyzkoušela svůj vlastní chleba, už do pekařství nepůjdete. Já jsem chleba nekoupila už 4 roky. Dříve jsem měla ráda ten slunečnicový, také se prodává hranatý a nakrájený. A vyhledávala jsem různé zdravé pečivo. Já mám totiž ráda semínka a vůbec sereálie a mohu si je kombinovat podle své chuti a nálady. A podle svých zkušeností mohu zodpovědně prohlásit, že když si to uděláte doma, vůbec to nevyjde dráž a ještě ke všemu je to všechno nesrovnatelně lepší než kupované. Nic do toho Vy nebudete přidávat, aby to déle vydrželo, žádná barviva, ani dochucovadla. Mně se teda cena za ty čtyři roky co ji mám, rozhodně několikanásobně vrátila. A ještě ke všemu mi dělá radost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.