Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak spravit guláš?

Od: pohroma odpovědí: 12 změna:

Zdravím..=) Dneska jsem vařila guláš a je strašně cítit po rajském protlaku a nevím čím to napravit..=( Nezná někdo ňáký fígl? Poraďte prosím..=) Předem děkuji za odpovědi..=)

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

nikdo*

2x

Tak tomu neříkejte guláš, dochutte to, a říkejte tomu vaše specialita...

Jasně! A místo knedlíků uvařte rýži. Anebo špagety a posypejte nahrubo nastrouhaným sýrem.

 

mp*

1x

To zase není žádná pohroma. Stejně ho tak do 72 hodin musíte sníst. Tak si představujte, že je to spíše rajská, a je to v pohodě. Jako zkušený kuchař vám musím sdělit, že na to žádný fígl asi nepomůže. Nehledě na to, že i na guláš panuje mnoho dobrých receptů, které se někdy i vylučují, ale pokud neporušíte základní postupy, vždy Vám vyjde ve výsledku dobrý pokrm.

pohroma

A co třeba česnek? Ten nepomůže? Já ten recept mám vyzkoušený a je fakt dobrý ale koupila jsem jiný protlak protože moji značku neměli a takhle to dopadlo..=/

 

hnipirdo*

0x

Nezbývá než přidělat více omáčky (štávy), ale už bez protlaku a tím se guláš může napravit.

 

prazskejpepik*

0x

to jste tam dala nějakej levnej a hodně. protlak je lepší orestovat, aby ztratil kyselost. jinak nechte odležet, zítra nebude tak cítit. napravovat zvýšením objemu bych nedoporučoval, pak ztratí na kvalitě, jedině použít silný vývar.

pohroma

Budete se divit ale protlak jsem koupila dražší než obvykle..=/ A orestovala jsem ho, ale stejně jde cítit..=/ Ještě nikdy se mi to nestalo tak jsem z toho celkem špatná..=/

prazskejpepik*

i ten nejdražší vyjde dráž, když zku... jídlo. hlavně ne lidlovej

mp*

To mohu potvrdit. Pokud vařím na druhý nebo třetí den, tak první den si s chutí moc hlavu nelámu, snažím se dosáhnout přiměřeného vzhledu a konzistence. Uležením se změní i chut. Takže chut ladím až při podávání. Stejně každý máme chut jinou. Mimochodem mě vždy fascinují hosté mé restaurace, kteří po přinesení jídla vezmou bez předchozího ochutnání do ruky slánku (někdy i pepřenku) a solí a solí (a pepří a pepří). A je to tak - mám to z vlastního pozorování - pro takové hosty je radost vařit. Nemusíte myslet na jemné vyvážení chutí.

 


0x

Když potřebuji něco "napravit", sázím hodně na cibuli a brambory. Osmahnu cibulku, zaleji vodou, povařím a přidám do omáčky či polévky, pak tam hodím pár syrových brambor, povařím to s nimi a po nějakém čase je zase vylovím. Zkusit to můžete, určitě to horší nebude.

 


0x

Kromě brambor, které dost vsáknou, bych povařila krajíc - dva chleba a vyhodila i s brambory.

 

vykuk*

0x

Milá pohromo,

jednou je to znehodnocený pokrm a musí se vyhodit.

Prosím dejte vědět, kdy a kde si to můžu odvézt.

PS: Byl jsem na vojně a tak i chut rajčat je +

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]