Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, koupila jsem vanilkový lusk, chci jej smíchat s moučkovým cukrem, abych v něm pak mohla obalovat rohlíčky a ostatní cukroví. Lusk asi rozdrtím v hmoždíři...nevíte do jakého množství cukru jej mám přidat? A jak směs uchovávat? Děkuji.
doplněno 11.12.12 21:40:Takže vnitřní dřeň rozdrtím v hmoždíři a smíchám s cukrem, dám asi cca 1/2 kg moučkového cukru (taky se mi zdá kilo moc) a slupky přimíchám celé do cukru, at se pořádně ovoní...
Normálně kupte lusk, podélně rozřízněte, nic nevyškrabujjte, nařežte asi tak na dvoucentimetrové kousky a ty zahrabte do moučkového cukru v dóze skleněné, či plastové. Já to tak dělám nejenom na vánoce. Prostě mám dózu s vanilkou zvlášt a když potřebuji, tak přes sítko pocukruji štrůdl, nebo přidám tam, kam potřebuji. Co zbyde v sítku, vrátím zpátky do dózy. Ale jak to tak čtu, tak Vy to chcete teď na vánoce, tudíž rychle, takže asi budete muset vyškrabat, protože vůně vanilky cukrem prostoupí až za nějakou dobu. Já ani nevím za jak dlouho, dělám to tak stále a tak to nesleduji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.