Nejste přihlášen/a.
Zkoušela jsem je poprvé, dodržela jsem jsem přesně recept, ale nějak se nepovedly, trochus se drolí a chutnají a mají konzistenci spíš jak pizza, co jsem mohla udělat špatně, děkuji.
děkuji všem.
rohlíky pečeme pravidelně, ale nepovedlo se mi je dostat do stavu jaký popisujete. Byly dost vykynuté po vytvarování - před pečením?
Zkuste konfrontovat recept: knedlik.pise.cz/...
úplně normální výsledek prvního pokusu. Druhý bude možná lepší, třetí bude zas na vyhození a tak to půjde dál a dál, ještě několikrát. Skutečně dobré houstičky upečete tak přibližně na desátý pokus.
´Housky a rohlíky se pečou vždy na 250°C, cca 4-6min, otočit-pokud je potřeba, a 5-6 min. Celkem tedy cca 9-12min.
Za těmi teplotami si stojím. Právě proto, že jsem si teploty kalibroval, poměrně přesným měřidlem, na více místech pece. Ale normální trouby dosáhnou téhle teploty tak asi po 12-15min od zapnutí. A udrží tuhle teplotu většinou jen s jedním plechem. Výjimkou jsou trouby na horkovzduch, s příkony 3kW a víc.
Málokdo si uvědomí, že dáte-li do trouby víc než jeden plech, dokáže těsto natolik ochlazovat okolní vzduch, že jen velmi pomalu se trouba vrací na požadovanou teplotu. A potom se prodlužuje i doba pečení, ačkoliv by jste na prázdné troubě nakrásně naměřili teplotu dobrou.
Celé je to opravdu nejen o tepelné izolaci trouby, ale i o příkonu topných těles, jak dokážete do trouby předat teplo od topných těles, o počtu a rozmístění plechů, o proudění vzduchu uvnitř atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.