Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zítra chci dělat segedín. Mám doma ale jen červené zelí, bílé ne. Navíc to zelí je už otevřené, bylo by dobré ho spotřebovat. Ale nevím, jestli se na segedín červené zelí hodí. Ono barví dofialova a když se ta barva smísí s barvou papriky, bojím se, aby co do vzhledu nevypadala omáčka jako voda na podlahu. Taková šedohnědofialová...
Co se týká chuti, to určitě vadit nebude. Ale vzhledu se bojím. Dělali jste někdy segedín z červeného zelí? Jak to dopadlo? Otevřela jsem si internet i několik kuchařek, ale všude je do segedínu doporučené jen bílé.
Mám to risknout a uvařit, nebo si raději v tom sněhu zajet pro bílé zelí? Co myslíte?
Děkuji za rady - Jaga.
Nedělala bych z červeného zelí - bude to mít uplně jinou chut . Raděj to maso upečte jako brabce a k tomu červené zelí a knedlík a pochutnáte si .Segedín odložte na jindy, až budete mít všechny suroviny.
Vždycky jsem nesnášela , když chtěla maminka spotřebovat suroviny co byly doma a nahradila suroviny - pak to nikdy nebylo ono...
Dobrý den. Segedín dělám docela často, ale z červeného zelí, to bych si asi netroufl. Dělám ho z kysaného ze zelňáku a když není, tak z koupeného. Nemůžete k tomu červenému udělat něco jiného, když je otevřené a chcete ho spotřebovat? A segedín odložit? Pokud ale chcete segedín, asi bych pro něj raději zajel. Nebo nějaký soused jestli nemá.
Červené zelí jsem měla nyní třikrát. Podle mne je měkčí , na drobno nakrájené, málo kyselé. samozřejmě záleží na výrobci. S bílým se nedá srovnat. jak zde již padlo, sníst tak je za syrova, nějaký salát, nebo opravdu udělat pečené maso s knedlem, či bramborem a to červené zelí krátce podušené. Když už není ta kachnička. Mě by stačily jenom uvařené brambory smíchané s tím č. zelím a trochu anglické, či škvarků. Miš maš.
Děkuji všem rádcům, máte pravdu. Také se mi to moc nezdálo, ale nechce se mi z chaloupky do sněhu. Červené je takové měkčí a bojím se výsledné barvy. Možná si někdo z vás vzpomíná, jak jsem před časem chtěla mít hodně pěkně červenou rajskou omáčku. Tak jsem do ní vyvařila červenou řepu. Chut byla dobrá, vzhled příšerný - sladce růžová "barbínková" barva. Tak se tpodobných experimentů chci teď vyvarovat.
Máte pravdu, mám 2 možnosti: buď dojedu pro bílé zelí, nebo udělám něco jiného. Ještě popřemýšlím. 3. možnost - poslat pro zelí dědu jsem raději hned zamítla. Zimní spánek je holt zimní spánek. Děkuji za vaše rady. Jaga.
Strejci - u nás pro něco "hopnout", tak to je, bohužel, až do sousední vesnice. U nás není vůbec nic, jenom sníh.
Máte pravdu, Zelíčko, přebere, ale při jídle by si měly i oči přijít na své. Aby to, byt třeba i chutné, nevypadalo jako šlichta pro čuníka.
Nakonec jsem si zajela pro sáček kysaného, bílého. Potřebovala jsem i na poštu a tak jsem to vzala "jedním vrzem".
Gulášek se povedl, je opravdu vynikající. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.