Nejste přihlášen/a.
Hezký den, jaký je rozdíl mezi listovým a filo těstem(co se dělá například na baklavu)?
Tak já bych ten rozdíl viděla a velký... složení těsta (máslo, ztužený tuk a nebo olej) má samozřejmě podstatný vliv na jeho konzistenci, kvalitu, a z toho pak vyplývá způsob zpracování. Fio těsto, jak je v receptu nahoře, je vlastně těsto na tažený závin a to se zpracovává vytahováním, což je něco úplně jiného, než práce s listovým těstem. A výsledek je taky úplně jiný, bohužel tažený závin, jak ho dělala moje maminka, prostě neumím, je to hodně práce a času a koupit listové těsto je tak jednoduché... Závin (a určitě i něco jiného, maminka vždycky vzpomínala na baklavu) z taženého těsta je opravdová pochoutka, z listového těsta je to prostě "rychlovka". Bobane, zkuste obojí a uvidíte .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.