Nejste přihlášen/a.
Pokud to má býr španělský ptáček tak pouze hovězí, vše ostatní jsou jakékoli závitky, ale ne španělské ptáčky. Nemám rád v kuchyni výrazy: lze nahradit, je jako apod... Naše kuchyně je dobrá tak ji nekažme.
Potom bych to viděla spíš na vepřové závitky. Dají se plnit čímkoliv. Pokud máte maso z pečeně v celku, dobrá je i roláda plněná špenátem, natvrdo vařenými vejci a plátky anglické, nebo uzeninou.
Závitky se musí pořádně vypéci, aby omáčka měla nějakou barvu, přece jenom u hovězího masa se dobrá omáčka udělá snáze.
Z kotlety je dobrý řízek, anebo mě vždy chutnalo srbské žebírko. To je minutka se zeleninou - paprika, cibule, rajče /lečo/.
Na houbách je kotleta, jak píšete, také vynikající.
Vepřové závitky, roládu, dělám v pohodě s kýty, krkovice, plecka, kotlety, kuřecí nebo krůtí se také dá udělat. Jsem líná kuchařka a většinou dělám "ptáčky" tak, že kousky masa, a vše čím bych je plnila dám do tlakáče, chut je stejná, závitky jsou jen pokud je manžel doma a smotá si je.
To určitě zkusím, vnučka maso nejí a mlété sní aspoň kousek. Jaký škrob dáváte? Používám v kuchyni Gustin
Zdraví všechny a Liduš obvzlášt, tomuhle způsobu přípravy špaňěláků v papiňáku říkám: "rozstřílení ptáci".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.